Додик: Шмит би да наметне закон по коме бисмо морали да поштујемо оно што он намеће! Е, нећемо!

ТЕРАЈУ НАС ДО МЕСТА ГДЕ ВИШЕ НЕМА ПОВРАТКА – ДОНЕЋЕМО НАШЕ ОДЛУКЕ О СТАТУСУ

* Председник РС нагласио: „Ми хоћемо и можемо да будемо у БиХ под условом да се врати изворни Дејтонски споразум са креацијама које смо ми спремни да договоримо на нивоу БиХ, а не са силом коју нама намећу овде... А лажни Шмит ће проћи као што су прошли јуче авиони

_____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска неће поштовати наметање закона ОХР.

         Коментаришући информацију да ОХР припрема измене Кривичног закона БиХ којим је предвиђено кривично гоњење за непоштовање њихових одлука, Додик је рекао да Српска неће поштовати такво наметање.

         - Па шта ако и донесе? ОХР ће донети закон да мораш да га поштујеш? Ето ми кажемо да нећемо. Па, могу припремити кривичне пријаве чим донесу тај закон. Дакле, терају нас уз зид и до места у коме нема више повратка и ми ћемо донети наше одлуке о статусу - рекао је Додик.

         Додик је поручио да би „америчком амбасадору у БиХ Маклу Марфију било паметно да се не меша у унутрашње ствари БиХ, те да би и људима из Сарајева било паметно да прихвате дијалог".

         - Ми хоћемо и можемо да будемо у БиХ под условом да се врати изворни Дејтонски споразум са креацијама које смо ми спремни да договоримо на нивоу БиХ, а не са силом коју нама намећу овде - рекао је Додик.

         Он је нагласио да ће „лажни Шмит проћи као што су прошли јуче авиони".

         Додик је рекао да је у Републици Српској пет пута повећан број малигних обољења након НАТО бомбардовања и да се Срби никада неће радовати страним авионима, поготово онима који су бацали осиромашени уранијум по њима.

          - Идите сада у Клинички центар на Одељење педијатрије и видећете новорођену децу и ону која имају неколико година, која сада болују од малигних обољења - рекао је Додик, коментаришући јучерашње надлетање америчких бомбардера изнад градова у БиХ.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари