Додик: „Сребреница“ ће убрзати распад БиХ - увек неки догађај буде иницијална каписла

НАШЕ ВЛАДАЈУЋЕ СТРАНКЕ НЕКА САМЕ ОДЛУЧЕ О ИЗЛАСКУ НА ИЗБОРЕ - ДА НЕ ДАМО ОПОЗИЦИЈИ ДА РАСТУРИ СРПСКУ

* Председник СНСД Милорад ДОДИК: То је одлука која је под морање зато што је сценарио за који знамо, а то је да су се међународни фактор и опозиција договорили да ће провести изборе под било коју цену и настојати да их имплементирају. То морамо да спречимо, а то ћемо урадити нашим изласком на изборе. Ово није признавање било какве одлуке Шмита. Идемо даље са усвајањем Изборног закона Српске

* „Резолуција о Сребреници је нелегално покренута иницијатива. То је само муслимански хир у БиХ. Није било одлука нити једног органа у БиХ. То је унилатерални кривични чин. Позивам све Србе да игноришу ту тему“

_________________________________________________________________

          МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је  да се владајућа коалиција у Републици Српској усагласила да сугерише свим партијама у коалицији да донесу појединачне одлуке и изађу на изборе.

          - То је одлука која је под морање зато што је сценарио за који знамо, а то је да су се међународни фактор и опозиција договорили да ће спровести изборе по било коју цену и настојати да их имплементирају. То морамо да спречимо, а то ћемо урадити нашим изласком на изборе. Ово није признавање било какве одлуке Шмита. Идемо даље са усвајањем Изборног закона Српске - рекао је Додик.

          Он је истакао да не желе да дозволе опозицији да "растури Републику Српску".

          - Нећемо дозволити да се скрнави Српска - рекао је Додик.

          Додик је истакао да је опозиција јуче, непојављивањем на састанку представника политичких партија са седиштем у Српској, које имају посланике у Парламенту и одборнике у скупштинама градова, поручила да је њихов став да желе изаћи на изборе.

          Он је рекао да ће владајућа коалиција показати да ће добити изборе и најавио одличан резултат.

          - Позивам јавност да се отклони од опозиције и да им не даје поверење - рекао је Додик.

          У наставку је рекао да је резолуција о Сребреници нелегално покренута иницијатива.

          - Позивам све Србе да игноришу ту тему. Наш став је јасан: нелегално покренута иницијатива. То је само муслимански хир у БиХ. Није било одлука нити једног органа у БиХ. То је унилатерални кривични чин - навео је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

          Истакао је да ће све ово деловање довести до убрзаног распада БиХ, бржем него што могу да замисле.

          - Обично оваквим ровитим друштвено политичким околностима, увек један догађај буде иницијална каписла да се неке ствари разреше - каже Додик.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=555987

        

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари