Додик: У БиХ постоји гранична линија, то је – линија разграничења између Српске и Федерације БиХ

„МАРФИ, РЕЈЛИ, ШМИТ И САРАЈЕВО СУ У УДРУЖЕНОМ ЗЛОЧИНАЧКОМ ПОДУХВАТУ ОТИМАЊА ИМОВИНЕ СРПСКОЈ“

Марфи, Рејли, Шмит и политичко Сарајево су у удруженом злочиначком подухвату отимања имовине Српској

* „Они су забранили и да се прича о граничној линији разграничења у БиХ, како то пише у Анексу два Дејтонског мировног споразума, тврдећи да је то нека административна линија. И онај лажљиви Кристијан Шмит измишља и ту се показује да није високи представник - он је високи смутљивац“

* Председник Српске додатно указао: У истом Анексу пише да је то гранична линија разграничења између Републике Српске и Федерације БиХ и да не треба да се никоме трајно забрани пролаз. То је тачно, ја се слажем са тим и да нико не сме бити нападнут. И нико у Републици Српској није нападнут, нападнути смо ми у ФБиХ. Сад треба да кажемо да је у реду? Није у реду! Докле мислите да иде наша трпељивост?

____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик оценио је да је напад на Теслићане у Јелаху потврда да у БиХ граница постоји - не само граница разграничења Српске и Федерације БиХ, него и у стрпљењу, толеранцији, те у прихватању и немогућности прихватања неких ствари.

         Он је све што ради политичко Сарајево са странцима оценио као надменост која генерише проблеме у БиХ.

         - Они су забранили да се прича о граничној линији разграничења у БиХ, како то пише у Анексу два Дејтонског мировног споразума, тврдећи да је то нека административна линија. И онај лажљиви /Кристијан/ Шмит измишља и ту се показује да није високи представник - он је високи смутљивац - рекао је Додик.

         Он је појаснио да у Анексу пише да је то гранична линија разграничења између Републике Српске и Федерације БиХ и да не треба да се никоме трајно забрани пролаз.

         - То је тачно, ја се слажем са тим и да нико не сме бити нападнут. И нико у Републици Српској није нападнут, нападнути смо ми у ФБиХ. Сад треба да кажемо да је у реду? Није у реду! Докле мислите да иде наша трпељивост? - упитао је Додик.

         Указао је да све то говори о ирационалној атмосфери где се разним акцијама међународног фактора, у удруженом злочиначком подухвату америчког амбасадора Мајкла Марфија, британског амбасадора Џулијана Рејлија, лажљивог Шмита и политичког Сарајева, покушава Републици Српској отети имовина.

         Додик је навео да су сада излобирали и срамну одлуку од "тог неког већа такозваног суда у Стразбуру", у којој не постоје Срби као Срби, него, како је рекао, као смутљиви грађани који треба да од среће скачу два метра увис зато што је неко смислио најбоље рјешење "за нас".

         "Мало сутра!", поручио је Додик, напомињући да та одлука никад неће бити спроведена, оцењујући и да би било добро да се Марфи повуче са ових простора са својом политиком и мишљењем шта Срби треба да раде.

         Председник Републике Српске је напоменуо да у свему томе није циљ само појединац, Србин, него је реч о комплетном нападу на Републику Српску.

         Додик је нагласио и да Република Српска није за сукоб, али да има начине како да одговори на нападе и провокације.

         Теслићани који су се враћали из Добоја са протеста подршке институцијама Републике Српске нападнути су синоћ у центру федералне општине Јелах. Возила и аутобуси су прво ударани шакама, након чега су гађани предметима.

         Након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило за јуче најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ "због неиспуњавања формалних услова и из безбедносних разлога", одржани су мирни протести на ентитетској граници у Источном Сарајеву, Добоју, Лопарама и Невесињу.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари