Додик у Москви: БиХ је колонија западног либеларног глобализма, а Срби – прве жртве хегемоније САД

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ НАСТУПИО НА БЕЗБЕДНОСНОМ ФОРУМУ СА УЧЕШЋЕМ ПРЕДСТАВНИКА 80 ЗЕМАЉА

* Милорад ДОДИК: БиХ већ 30 година управљају колонијалним методама и намећу решења путем неизабраног странца, упорно намећу законе, па и ових дана. Нови изазов је буђење идеологије нацизма и фашизма, као оружја против Русије. Угрожена је европска енергетска безбедност јер је Европа и даље зависна од руских енергената

_______________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик указао је у обраћању на безбедносном форуму у Русији да је БиХ након рата постала експеримент и колонија, без уважавања историје и међународног права.

          Додик је рекао - да је српски народ био прва жртва хегемонистичког процеса западних фактора и НАТО.

          - Прва НАТО агресија изведена је на Републику Српску, а потом и на Србију, па на остале земље - подсјетио је он.

          Додик је истакао да је тзв. хуманитарна интервенција НАТО пакта први пут изведена у агресији на Републику Српску 95-те године и Србију 99-те године, након чега је то постало "модус вивенди" за америчке војне интервенције ма Блиском Истоку, Средњем Истоку и потпуно дерогирање међународног права.

          - Након рата БиХ је постала геополитички експеримент, колонија западног либеларног глобализма који је требао да комплетира процес одумирања нације и да створи неко хибридно, наднационално друштво, без идентитета и било каквог уважавања традиција, уставног права и историјског искуства живота на Балкану - навео је Додик.

          Истакао је да у БиХ већ 30 година управљају колонијалним методама и намећу решења путем неизабраног странца, упорно намећу законе, па и ових дана.

          - Нови изазов је буђење идеологије нацизма и фашизма, као оружја против Русије. Угрожена је европска енергетска безбедност јер је Европа и даље зависна од руских енергената - рекао је председник Српске.

          На међународном безбедносном форуму учествују представници више од 80 земаља.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=513825

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари