Додик: У Поточарима 400 живих муслимана воде као убијене - имамо податке

„МУСЛИМАНСКИ МЕШЕТАРИ СУ НАМ ТРАЖИЛИ МИЛИОНСКИ ИЗНОС ЗА СПИСАК 437 ЛАЖНИХ ЖРТАВА“

Поточари

* „Није случајно стављена гранична линија, већ да се разграничи имовина ентитета. Стављена је и због будућности, јер неко је добро мислио да ако не може успети та БиХ, онда да бар има линија око које не морамо да се свађамо... Граница између Српске и Федерације БиХ постоји и у катастру и у свести народа“

* „Зна се да на надгробној плочи у Поточарима пише име општинског возача из Сребренице, који је жив. Довољно је само једно име, а камоли 87 имена. То је била намерна подвала. Ми располажемо подацима да се ради о 400 имена тада живих људи, од којих су неки у међувремену преминули

_______________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао да су женевски и њујоршки документи утврдили основне темеље БиХ и рекли да територија припада ентитетима, да су ентитети суверени, да имају своје владе и парламенте, своју територију и суверено управљање.

          - Причу о имовини сместили су у покушај да се разгради Република Српска. А није случајно стављена гранична линија, већ да се разграничи имовина ентитета. Стављена је и због будућности, јер неко је добро мислио да ако не може успети та БиХ, онда да бар има линија око које не морамо да се свађамо - истакао је Додик.

          Рекао је да је зато "све заболело" кад је Република Српска рекла да граница постоји.

          - Граница постоји и у катастру и у свести народа - додао је Додик.

          Изјавио је и да се поставља питање колико је живих људи из БиХ уписано у списак сребреничких жртава, а да нису у евиденцији ЦИПС-а, јер живе жиром света.

          Коментаришући најаву Окружног јавног тужилаштва у Бијељини да ће формирати предмет у вези са списком из ЦИПС-а људи који су живи, а уписани су да су жртве страдале у Сребреници, те покренути истрагу, Додик је нагласио да је било крајње време да неко реагује по службеној дужности.

          Навео је да је утврђен списак 87 лица чија су имена уклесана на спомен-плочама у Меморијалном центру у Поточарима, а евидентирана су у новој бази ЦИПС-а.

          - Зна се да на надгробној плочи у Поточарима пише име општинског возача из Сребренице, који је жив. Довољно је само једно име, а камоли 87 имена. То је била намерна подвала. Ми располажемо подацима да се ради о 400 имена тада живих људи, од којих су неки у међувремену преминули - рекао је Додик.

          Нагласио је да нема разлога за љутиту атмосферу у Сарајеву, јер је реч о чињеницама.

           - Ако није тако, нека докажу. Муслимански мешетари који су нам то и доставили тражили су озбиљан новац да нам саопште судбину сваког страдалог. Неки дио смо платили, неки не можемо да платимо. Једном су нам дошли и тражили милионски износ да нам доставе списак од 437 живих људи на плочама - нагласио је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари