Додик са Човићем и лидером „бошњачке тројке“ Никшићем: Ово је потпуно друкчије од ере Изетбеговића

НЕРМИН НИКШИЋ: ИМАМО ФИНУ ЕНЕРГИЈУ И СИНЕРГИЈУ – НА ДОБРОМ СМО ПУТУ

* Председник СНСД Милорад ДОДИК: Кад је била СДА, сваки дан смо од њих очекивали ударце па смо узвраћали. Сад се питања стављају на дневни ред и онда се гледа да се реше. Задовољан сам овим партнерством

* Лидер ХДЗ-БиХ Драган ЧОВИЋ: Данас смо договорили да радимо на изменама Изборног закона. Одредили смо по једну особу за то. Могуће је да ће први дио бити у вези са ЦИК-ом и механизамом спровођења избора, али ће на ред доћи и све друге теме, јер је наша обавеза да у шест месеци након формирања власти то донесемо

________________________________________________________

           МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је данас да је задовољан партнерством са ХДЗ-ом БиХ и странкама "тројке" на нивоу БиХ.

           Након састанка делегација СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и СДП-а БиХ у Мостару, рекао да је атмосфера била обећавајућа и потпуно другачија од оне из прошлих времена.

           - Кад је била СДА, сваки дан смо од њих очекивали ударце па смо узвраћали. Сад се питања стављају на дневни ред и онда се гледа да се реше. Задовољан сам овим партнерством - нагласио је он.

           Додик је најавио да ће заједничка седница влада Републике Српске и ФБиХ бити одржана у четвртак, 8. јуна, и да ће на дневном реду бити “заједничка питања“.

           Он је рекао да је планирано да наредни састанак страначких делегација, који се одржава на месечном нивоу, буде одржан у Сарајеву, те да ће домаћин бити бошњачка страна.

           - Разговараћемо о темама које до тада не буду решене - закључио је Додик.

           Одговарајући на питање новинара да ли ће средства из Европске уније бити одблокирана, Додик је истакао да "ЕУ никада не даје средства џабе, а уводи се нова пракса да се блокирају средства која су раније одобрена и зарађена".

           - То су средства која су договорена за раније пројекте који су реализовани. Уводи се нова пракса у којој за претходно, због нечега будућег, нешто блокирају - рекао је Додик.

           Председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да су се на данашњем састанку, између осталог, договорили да ће интезивно радити на припреми нацрта измена Изборног закона.

           - Данас смо договорили и да дамо по једну особу која би кренула са припремом Изборног закона. И дали смо. Могуће да ће први дио бити у вези са ЦИК-ом, механизамом провођења избора, али ће на ред доћи и све друге теме, јер је наша обавеза да у шест месеци након формирања власти то донесемо - рекао је Човић.

           Председник СДП-а БиХ Нермин Никшић рекао је да међу партнерима у власти на нивоу БиХ постоји "фина енергија и синергија" за наставак реформи у земљи, додавши да ће се то наставити у наредном периоду.

           - Свакако да нам предстоји даљи наставак на путу реформи и када је БиХ у питању и ФБиХ. На добром смо путу - рекао је Никшић.

           Састанку у централи ХДЗ-а БиХ присуствовали су и Зоран Тегелтија, Небојша Радмановић и Никола Шпирић из СНСД-а, из ХДЗ-БиХ - Борјана Кришто и Дарјана Филиповић, а из СДП-а - Нерин Диздар.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=514753


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари