Сена Узуновић суди Додику, а била главна у заташкавању злочина у Добровољачкој

ЈЕДАН ЈЕ У НИЗУ КУКАВИЧКИХ ЗЛОЧИНА МУСЛИМАНА - ТАДА ПРОЛИВЕНА КРВ ВОЈНИКА ЈНА И ЦИВИЛА

Сена Узуновић

* Злочин над невиним голобрадим младићима, припадницима ЈНА, војницима и цивилима, међу којима су били Срби, Хрвати, муслимани и Албанци, био је злочин против мира и увод у грађански рат, али и злочин против младости који је показао сву бестијалност и окрутност тадашњих мислиманских лидера Алије Изетбеговића и Ејупа Ганића

* Сраман је био потез тадашњег страног тужиоца Џуда Романа, који је 2012. године, месец дана пре одласка са дужности, донио одлуку да обустави истрагу против 14 лица осумњичених за злочин у Дорбровољачкој

* Након тога је Тужилаштво БиХ формирало предмет за који је тужилачка комисија требала да процени на који начин ће бити решен, а један од тадашњих тужилаца Сена Узуновић била је главни иницијатор да се овај предмет блокира и да се не подигне оптужница јер, како је она то проценила, убиство и паљење тела војника ЈНА и цивила на сарајевском асфалту није ратни злочин

________________________________________________________

            ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је страдање недужних војника и цивила у Добровољачкој улици у Сарајеву један у низу кукавичких злочина које су починили муслимани, а који је тада веома јасно показао не само Србима и Хрватима у БиХ, већ целом свету да је тадашње муслиманско руководство било на на све спремнo само да оствари свој сан о стварању муслиманске БиХ у срцу Европе.

            - Злочин над невиним голобрадим младићима, припадницима ЈНА, војницима и цивилима, међу којима су били Срби, Хрвати, муслимани и Албанци, био је злочин против мира и увод у грађански рат, али и злочин против младости који је показао сву бестијалност и окрутност тадашњих мислиманских лидера Алије Изетбеговића и Ејупа Ганића, као и њихових паравојних формација, које су чинили дојучерашњих криминалци које су пустили из затвора да убијају невине људе по улицама Сарајева - истакао је Додик.

            Он је рекао да су злочин у Добровољачкој, пресретање и паљење војних возила на Скендерији, напад на Дом ЈНА и све тадашње касарне у Сарајеву, као и брутално стријељање заробљених војника ЈНА у Великом парку, те убиство српског свата на Башчаршији и напад на колону ЈНА у Тузли злочини над невиним жртвама и докази да је тадашње муслиманско руководство, без имало људскости, намерно изазивало ратни сукоб у БиХ да би остварили своје политичке циљеве.

            Председник Српске је нагласио да је још тужније и поразније да ниједан од тих злочина није добио судски епилог, што потврђује да неуставне и нелегалне правосудне институције од самог свог оснивања наметањем од високог представника, представљају инструмент бошњачке и политике међународне заједнице усмерен против Срба у БиХ.

            Додик је истакао да су невини људи у Добровољачкој улици убијени поново када је истрага у овом, као и у низу других предмета заташкана иако је очигледна одговорност муслиманског политичког и полицијског руководства, подсетивши на срамни потез тадашњег страног тужиоца Џуда Романа, који је 2012. године, месец дана пре одласка са дужности, донио одлуку да обустави истрагу против 14 лица осумњичених за овај злочин.

            Након тога, рекао је Додик, Тужилаштво БиХ формирало је предмет за који је тужилачка комисија требала да процијени на који начин ће бити решен и један од тадашњих тужилаца Сена Узуновић била је главни иницијатор да се овај предмет блокира и не подигне оптужница јер, како је она то проценила, убиство и паљење тила војника ЈНА и цивила на сарајевском асфалту није ратни злочин.

            Према његовим ријечима, страни тужиоци су започели извршење задатака због којег су дошли у БиХ и једним потписом на папиру скинули сву љагу и одговорност муслиманског руководства и муслиманских злочинаца за убиство у Доборовољачкој улици и отпочињање грађанског рата у БиХ, а муслимански тужиоци су на основу неког права које је само њима знано ставили тачку.

            - Како тада, тако и данас. Исти је однос муслиманских политичара и представника међународне заједнице према српским жртвама. И не само да за њих нема правде, већ ови злочини не постоје ни за муслиманско политичко руководство, ни за накарадно правосуђе, ни за међународну заједницу. Бол мајки ових страдалника није бол, њихова суза није суза. Неће ниједан странац, нити политички представник муслимана доћи и поклонити се српским жртвама. За њих српске жртве не постоје - истакао је Додик.

            Он је рекао да се зато Република Српска свих ових година бори да разобличи све лажи муслимана о наводној српској агресији, наводној опсади Сарајева, о томе како су само они жртве рата.

            - Зна се ко је започео рат у БиХ, зна се ко је рекао да ће жртвавовати мир, зна се одговорност и Алије Изетбеговића, и Ејупа Ганића и Шефика Џаферовића, и Насера Орића и низа других, знамо све именом и презименом, постоје предмети у правосудним институцијама, али не, они нису криви, криви смо само ми Срби. Ни то им није довољно, па сада поново, 29 година након злочина у Сребреници, настављају са својим прљавим и огавним насртајима на Републику Српску и српски народ. Хоће да нас обележе за сва времена, и нас и наше претке и наше потомке да смо још и 'геноцидни', хоће да нам укину Републику Српску и остваре свој сан о муслиманској БиХ - рекао је Додик.

            Он је рекао да није жалосно и трагично било би смешно да Немачка која је починила геноцид данас пише резолуцију да је српски народ геноцидан, народ који је највећи страдалник 20. века, који се борио против немачког фашизма и који је донео слободу и Хрватима и муслиманима у Другом светском рату.

            - Не пере се љага са свог имена, пребацујући је на друге. Истина је само једна, а српски народ је увек био на страни истине и правде, и тако ће и остати. Доћи ће дан када ће све изаћи на видело - закључио је Додик.

            (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари