Алтернатива за Немачку постала друга по популарности, Шолц покушава да је стави ван закона

УЗБУНА У БЕРЛИНУ НАКОН ШТО ЈЕ ПРЕТЕКЛА КАНЦЕЛАРОВУ СТРАНКУ И УЗЕЛА ВЛАСТ У ПРВОЈ ОПШТИНИ

* Немачка министарка унутрашњих послова Ненси Федер покренула је фактички процес забране Алтернативе за Немачку. У томе се ослања на извештаје немачких специјалчних служби у којима се тврди да је (AfD) екстремистичка странка и да угрожава уставни поредак

* Сада AfD нуди бирачима и алтернативну спољну политику: смањивање зависности Немачке од Сједињених Држава и смањивање финансирања Оружаних снага Украјине из немачког буџета и обнову економских веза са Русијом. За глобалистичку елиту Европске уније - ово је горе од фашизма

________________________________________________

         СТРАНКА Алтернатива за Немачку (AfD), која се залаже за обнављање односа са Русијом, постала је друга најпопуларнија партија у Немачкој. Штавише, први пут је успела да преузме власт на општинском нивоу.

         Зато тим канцелара Шолца планира да поништи ове успехе и једноставно забрани (AfD). Процењује да ће - нарочито после неуспеха украјинске контраофанзиве и нових руских победа - постати додатно опасна. Преопасна.

         Немачка министарка унутрашњих послова Ненси Федер покренула је фактички процес забране Алтернативе за Немачку. У томе се ослања на извештаје немачких специјалчних служби у којима се тврди да је (AfD) екстремистичка странка и да угрожава уставни поредак. Упркос томе што Алтернатива није ништа радикалнија сила него што је била пре 10 година, у време свог стварања. Само што је то тек сада постала реално опасна по немачке власти.

         У почетку је AfD била нека врста интелектуалног клуба, уједињеног прилично чудном идејом да Немци треба да напусте еврозону. Чудном јер је  Немачка једна од оних земаља која су највише профитирале од увођења јединствене валуте и заједничког тржишта ЕУ.

         Идеја је ипак нашла своје присталице, пошто је тада буктала грчка дужничка криза. AfD је тврдила да Грци живе изнад својих могућности, а да Немци плаћају, што је генерално тачно, али превише поједностављује ситуацију.

         Због сукоба на Блиском истоку и у северној Африци, миграциона криза је захватила Немачку, а AfD се померила удесно и постала странка Немаца који би да зауставе доток „нових суграђана“ из исламских земаља. То јој је омогућило да уђе у Бундестаг и постане трећа највећа посланичка група у њему.

         Све „системске“ странке су почеле да  бојкотују AfD, обећавајући да неће улазити у коалиције са њом на било ком нивоу. Чинило се да је то сасвим довољно за самоодржање система, поготово што се процењивало да Алтернатива не може освајати више од 13–15% гласова.

         Међутим, сада AfD нуди бирачима и алтернативну спољну политику.

         Смањивање зависности Немачке од Сједињених Држава.

         Смањивање финансирања Оружаних снага Украјине из немачког буџета и обнову економских веза са Русијом.

         За глобалистичку елиту Европске уније - ово је горе од фашизма.

         Ниједна западна сила од сукоба са Москвом није претрпела губитке колике Немачка, а изгубљена добит се мери трилионима евра.

         Рејтинг Алтернативе је сада висок као никад: 18-19%. Она је већ друга по популарности политичка снага Немачке.

         Испред је владајуће СПД Олафа Шолца и заостаје само за ЦДУ, коју је раније предводила Ангела Меркел. Управо она је својим политичким наследницима завештала тотални бојкот AfD.

         Предвидела је да се Алтернатива и партија Левица (такође условно проруска наследница комуниста ДДР) могу објединити, а да их тада не би било могуће оставити ван власти без парализе власти у појединим источним областима Немачке.

         Још неко време ће немачка елита моћи да влада правећи широке коалиције по принципу „сви против AfD“.

         Можда због тога чак и уздижу Левицу, за коју је Алтернатива готово нешто блиско фашизму. Али ближи се час када ће формирање регионалних влада без Алтернативе постати немогуће.

         Пре или касније, преузеће власт у некој немачкој земљи и постати системска партија која ће полагати право и на власт већ на савезном нивоу.

         Роберт Зеселман је у име AfD већ изабран за шефа округа Зонеберг у Тирингији. Он је први кандидат Алтернативе који је дошао на власт на локалном нивоу.

         Његов округ има само 56 хиљада становника, али са њим створен преседан.

         Ако Зеселман буде успешан не изневери своју позицију и не претвори се у Хитлера прерушеног у љубазног бургера, фами о AfD као партији безумних популиста и опасних екстремиста биће задат фаталан ударац.

         Други адут Алтернативе су Оружане снаге Руске Федерације. Само оне могу да докажу да је контраофанзива Оружаних снага Украјине коцка на коју је Немачка погрешно потрошила милијарде евра.

          Када се то догоди, ружно паче немачке политике постаће – глас разума...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари