Џонсон ће рећи у парламенту: Отварамо нову страницу своје историје

НАГЛАСИЋЕ ДА ЋЕ БИТИ ГЛОБАЛНА СИЛА ДОБРА, ЛИБЕРАЛНА И ОТВОРЕНА ПРЕМА СВЕТУ

* ФАКТИ: Замислите - Велика британија `глобална сила добра!! Да ли ће се наћи наивчина у свету која ће у ово поверовати?!

__________________________________________________________

       ВЕЛИКА Британија отвара нову страницу у својој историји закључивањем споразума о формату будућих односа и слободне трговине са Европском унијом и одржавањем блиских веза са континентом – изјавио је Борис Џонсон.

       Његов кабинет је потврдио да ће он и пред парламентом – који треба да потврди нагодбу са Бриселом – поновити оцену о „новој историјској страници“. И навео овај део из говора са којим ће наступити пред посланицима:

        „Одсад ћемо бити у прилици да закључујемо трговинске уговоре са земљама широм света, поред споразума које смо већ постигли са 63 земље. И да потврђујемо улогу глобалне Британије као либералне, отворене према свету силе добра. Иако смо напустили ЕУ, Британија никада није тежила прекиду односа са својим најближим суседом“.

       Џонсон ће нагласити да ће његова земља бити „пријатељски сусед“ Европске уније и увек спремна да са њом буде раме уз раме – кад год им се интереси поклапају.

       Британски парламентарци ће се 30. децембра изјаснити о стављању тачке на Брегзит.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари