За Русију, Америку, Кину и Индију непостојећи „Међународни кривични суд“ издао налог за хапшење Путина

РУСКОГ ЛИДЕРА ПОКУШАВАЈУ ДА ОПТУЖЕ ЗА ФАНТОМСКО ДЕПОРТОВАЊЕ ДЕЦЕ ИЗ УКРАЈИНЕ У РФ

* Портпарол Кремља Дмитриј ПЕСКОВ: Русија не признаје ни „Међународни кривични суд“ ни његову надлежност. Само отварање питања сматрамо дрским и неприхватљивим. Русија, као и низ држава, не признаје надлежност тог суда, па су све његове одлуке за Русију ништавне“

* ФАКТИ: Ови се самодискредитују одавно, а сада су кренули и – путем самоуништења. Не усуђују се да приведу правди ни америчког наредника, против којег постоје `тоне доказа`, а сада расписују потерницу за лидером светске силе. Ту потерницу је потписала рука која је потпуно немоћна поводом свих америчких наредника...

_________________________________________________________________

          ПРЕТРЕСНО веће Међународног кривичног суда у Хагу – којег не признају ни Русија, ни Сједињене Државе, Кина, Израел, Иран и Индија - издало је налог за хапшење председника Русије Владимира Путина.

          Нимало не хајући за кључну околност да Русија не признаје ни тај суд ни његову јурисдикцију на својој територији.

          Дакле, та хашка „структура“ за званичну Москву није никакав суд, али је свој налог за хапшење председника РФ засновала на оптужби за наводне ратне злочине у Украјини.

          Позвала се на неко фантомско „противзаконито депортовање деце из делова Украјине у Русију у периоду најкасније од 24. фебруара прошле године“.

          Иста структура је објавила и да је издала налог за хапшење Марије Лавове Белове, комесара за људска права у Кабинету председника Руске Федерације. Због истог „депортовања деце из Украјине у Русију“.

          Све одлуке Међународног кривичног суда за Русију су ништавне и из правног угла и немају никакво правну тежину за Русију, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

          Портпарол Кремља Дмитриј Песков такође је указао да Русија не признаје ни „Међународни кривични суд“ ни његову надлежност:

           „Само отварање питања сматрамо дрским и неприхватљивим. Русија, као и низ држава, не признаје надлежност тог суда, па су све његове одлуке за Русију ништавне!“

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари