Хрватски логораши у БиХ: Бошњачка АБиХ имала 331 логор кроз које је прошло 14.500 Хрвата

ЏАФЕРОВИЋЕВ ОДЛАЗАК У ВУКОВАР И УЧЕШЋЕ У „КОЛОНИ СЈЕЋАЊА“ НАЗВАЛИ - ЛИЦЕМЕРНИМ

Шефик Џаферовић

* Саопштили: “Џаферовић је имао дрскости отићи у Вуковар само дан након што је негирао злочине бошњачке Армије БиХ над Хрватима Босне и Херцеговине. Осуђујемо лицемјерну и злу изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића“

___________________________________________________________

         ХРВАТСКО удружење логораша у Босни и Херцеговини лицемерном је оценило учествовање члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића у Колони сјећања у Вуковару.

       Кажу да је само дан раније негирао “злочине Армије РБиХ над Хрватима Босне и Херцеговине”.

       “Џаферовић је имао дрскости отићи у Вуковар само дан након што је негирао злочине бошњачке Армије БиХ над Хрватима Босне и Херцеговине. Као чланови Хрватског удружења логораша Домовинског рата у БиХ најоштрије осуђујемо лицемјерну и злу изјаву  бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића”, саопштено је из Удружења хрватских логораша у БиХ.

       Хрватским логорашима из БиХ засметало је што је Џаферовић вече раније у Јабланици, поводом обележавања оснивања 4. Корпуса Армије БиХ, рекао да иза војске Армије РБиХ нису остале гробнице ни логори.

       Како наводе хрватски логораши из БиХ, само стотињак метара од места церемоније у Јабланици током рата за Хрвате у БиХ постојао је логор „Музеј народне револуције“ у којем је било, тврде они, заробљено око 600 Хрвата, за што постоје и две пресуде Суда БиХ.

       Удружење хрватских логораша у БиХ истиче да је бошњачка Армија за време рата успоставила 331 логор и  центаре за Хрвате на подручју Босне и Херцеговине. Кроз те логоре прошло је 14.500 Хрвата, кажу они. Хрвати су у њима злостављани на „изнимно окрутан начин“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари