Алексић: Протест испред Скупштине Србије 19. маја трајаће – до испуњења захтева

ОПОЗИЦИЈА ЋЕ ТРАЖИТИ ФОРМИРАЊЕ АНКЕТНОГ ОДБОРА ЗА УТВРЂИВАЊЕ ОКОЛНОСТИ МАСОВНИХ УБИСТАВА

Мирослав Алексић

* Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав АЛЕКСИЋ: „Нема повлачења, јер је то питање изнад политике. Мораће да испуне захтеве, јер Србија не припада њима. Морају да буду смењени чланови Савета РЕМ-а, да буду одузете националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи, да буду забрањени штампани медији који промовишу насиље и криминал и да оставке поднесу министар унутрашњих послова Братислав Гашић и директор БИА Александар Вулин“

* „Масовни убица из Младеновца био је познат државним органима. Његов отац је имао арсенал оружја и подлегао је безбедносној провери српских служби безбедности које нису урадиле ништа, јер су сви расположиви капацитети БИА усмерени на праћење опозиционих политичара“

___________________________________________________________

          ШЕФ посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић позвао је данас грађане да у петак, 19. маја, дођу на протест испред Скупштине Србије, који ће трајати до испуњења свих захтева, или док председник Србије Александар Вучић не каже да ће сви захтеви бити испуњени.

          "Нема повлачења, јер је то питање изнад политике. Мораће да испуне захтеве, јер Србија не припада њима. Морају да буду смењени чланови Савета РЕМ-а, да буду одузете националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи, да буду забрањени штампани медији који промовишу насиље и криминал и да оставке поднесу министар унутрашњих послова Братислав Гашић и директор БИА Александар Вулин", рекао је Алексић телевизији Н1.

          Он је оценио да је то питање изнад политике, односно да је то "питање живота", пренела је Народна странка у саопштењу.

          "Или ће захтеви бити испуњени и нешто ћемо успети да променимо, или ће се Вучић и премијерка Ана Брнабић клиберити на Инстаграму и подсмевати се целој Србији која је устала због незапамћене трагедије и два масовна убиства", додао је Алексић.

          Оценио је да испуњење захтева зависи и од тога колико ће се грађана окупити испред Скупштине, и додао да ће се на седници парламента у четвртак и петак расправљати и о оставци Гашића, да очекује да ће се расправљати и о смењивању чланова Савета РЕМ-а, као и о формирању анкетног одбора који би утврдио околности масовних убистава и утврдио одговорност.          

          "Нема више времена за одуговлачење, јер власт већ десет година шири мржњу и агресију преко телевизија Пинк и Хепи и кроз штампане медије које контролише. Ти медији су бедем режима и прво се мора решити узрок проблема. Грађани су схватили да не може неко други да реши наш проблем, и сви заједно имамо обавезу да се нормализује стање и да Србија буде безбедна", рекао је он.

          Алексић је навео да је сигуран да ће Вучић "пре сменити целу Владу и да ће до краја бранити Пинк, Хепи и РЕМ и да зато позива на контрамитинг и организује митинг против протеста против насиља", како би заштитио своју власт.

          "Њему и његовом режиму власт је важнија од живота. Њих не занимају грађани, него само власт. Спремни су да на сваки начин бране фотеље, виле, јахте… Али талас је кренуо и биће све већи и већи и Вучић би требало да добро размисли о својим поступцима и да води рачуна да је одговоран за безбедност грађана. За њега су грађани, међутим, само гласачи СНС-а, а остале назива лешинарима, олошем и дрогираном руљом", казао је он.

          Упитан о Вулиновој одговорности, Алексић је одговорио да је масовни убица из Младеновца био "познат државним органима" и да је његов отац имао арсенал оружја и подлегао је безбедносној провери српских служби безбедности које нису урадиле ништа, јер су "сви расположиви капацитети БИА усмерени на праћење опозиционих политичара".

          "МУП и БИА не раде свој посао него само чувају Вучића, а он се понаша као Нерон, који је запалио Рим да би написао песму, док се Вучић спрема да запали Србију да би остао на власти", рекао је Алексић.

          На питање о расписивању избора, Алексић је казао да су захтеви протеста и расписивање избора две различите ствари.       

          "Може Вучић да расписује изборе колико год хоће, али нема одустајања док се не испуне захтеви. Ми смо опозиција и желимо изборе, али захтеви морају бити испуњени", рекао је Алексић.

           (Бета)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари