Мастиловић: Српско оружје не сме бити употребљавано против Русије!

СРПСКА МУНИЦИЈА НИ ПРЕКО ПОСРЕДНИКА НЕ СМЕ ДА СТИЖЕ УКРАЈИНИ

Дејан Мастиловић

* Дејан МАСТИЛОВИЋ: Кад је реч о трајању мораторијума, мора се водити рачуна и о томе да муниција у српским магацинима није допуњавана од последњег рата, кога смо водили бранећи се од напада САД и НАТО пакта.  Међутим, у Србији постоје професионалци у одбрамбеном сектору који су и патриоте. Они су способни да изврше притисак да државни врх сагледа реалну опасност у којој смо де факто

_________________________________________________________

         АМЕРИЧКИ Радио Слободна Европа подсетио је 2. јула да је председник Србије Александар Вучић изјавио како није против тога да се српска муниција продаје посредницима који је испоручују Украјини.

         Треба ли Србија да преиспита такву политику извоза, чак и невезано од индиција да би због заоштрене ситуација на КиМ наменски сектор могао бити ограничен да у одређеном временском интервалу ради само за потребе Србије?

         Такође, шта ће нам у политичком речнику рећи дужина трајања мораторијума на извоз и од чега ће он зависити?

         О овој више него стратешкој клацкалици, коментар износи Дејан Мастиловић - публициста који добро познаје безбедносни сектор нашег региона. 

         - Сећамо се те Вучићеве изјаве. Међутим, у Србији постоје професионалци у одбрамбеном сектору који су и патриоте. Они су способни да изврше притисак да државни врх сагледа реалну опасност у којој смо де факто. Наиме: муниција се у српским магацинима није допуњавала последњих тридесет година. Практично, није допуњавана од последњег рата, кога смо водили бранећи се од напада САД и НАТО пакта. 

          - Србији је већ двеста година Русија ослонац. Не смемо да подржавамо и помажемо непријатеља Русије, који је против руског народа покренуо рат по наговору Запада. Ми не смемо да заборавимо свога искреног и великог пријатеља - Русију. И кроз ту призму треба гледати питање мораторијума. Српско оружје не сме бити употребљавано против Русије!      


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари