РИА Новости: Генерал Валериј Залужни - тешко је рањен почетком маја и оперисан

РУСКА ДРЖАВНА АГЕНЦИЈА ОБЈАВИЛА И ХАКЕРСКО САЗНАЊЕ ДА ЋЕ ТЕШКО БИТИ У СТАЊУ ДА КОМАНДУЈЕ

* Хакерска група „Џокер ДПР“ тврди такође: „Информације о здравственом стању Валерија Залужног у Украјини блокиране су по налогу западних протектора како не би изазвале пад морала

_______________________________________________________

         ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋИ Оружаних снага Украјине - генерал Валериј Залужни - тешко је рањен почетком месеца и могао би да напусти своју функцију - саопштио представник хакерске групе „Џокер ДПР“ позивајући се на њене агенте у војном врху у Кијеву.

         Појаснио је да је Залужни престао да се појављује у јавности након серије удара руских јединица на неке војне објекте у Украјини.

         „Информације о његовом здравственом стању у Украјини блокиране су по налогу западних протектора како не би изазвале пад морала“, рекао је хакер у коментару за руску државну новинску агенцију РИА Новости.

         Раније је написао да је Залужни био подвргнут неколико сложених операција и да му здравствено стање вероватно неће дозволити да настави да командује трупама.

         И додао: „А сви разумеју да без њега нема шансе за успех украјинске војске“

         Заменица министра одбране Украјине Ана Маљар рекла је да Залужни наставља да обавља своје дужности.

         Према њеним речима, тврдње да је Залужни погинуо или тешко рањен имају за циљ деморалисање украјинских трупа.

          Шеф Војног комитета НАТО, адмирал Роб Бауер, изјавио је 10. маја да Залужни неће доћи на отварање састанка министара одбране алијансе, на који је био позван, због „напете оперативне ситуације“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари