Адвокат Лукић: Младић више не може да буде сам у ћелији, Хаг крије истину о његовом стању

ДАРКО МЛАДИЋ: ЗАБРИНУТИ СМО ЗА ГЕНЕРАЛА, ДВА ДАНА СЕ НИСМО ЧУЛИ, А ТО ЗНАЧИ ДА ЈЕ ЛОШИЈЕ

* ДАРКО: Резултати које смо добили нису комплетни, немамо слике плућа, већ само описе, тако да ћемо морати са докторима да се дописујемо да нам обезбеде комплетну документацију како би наши лекари могли да се упознају са правим стањем и да могу да оду тамо

_____________________________________________________

       ЗАБРИНУТИ смо за генерала Младића јер се нисмо чули протекла два дана, вероватно није могао, а то значи да је још лошије него што је био. Боримо се за Ратка и гледамо како да му спасимо живот и само смо на то фокусирани.

       Рекао је ово данас за “Глас Српске” син генерала Ратка Младића, Дарко Младић. Након информације да се генералово здравствено стање погоршало, те да је до четвртка прошле седмице лечен у цивилној, а после пребачен у затворску болницу трибунала, бошњачка удружења која окупљају потомке жртава рата писала су председници Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Гати Сантана да не дозволи да генерал буде пуштен на лечење.

       Дарко Младић је рекао да то уопште не жели да коментарише, нити да буде део тог, како је казао, медијског спектакла.

       - Нико још није тражио пуштање на лечење, не постоји такав вид захтева у овом тренутку - казао је  Дарко.

       Он је додао да од тамошњих лекара не добијају прецизне информације о лечењу генерала и да је то велики проблем.

       - Резултати које смо добили нису комплетни, немамо слике плућа, већ само описе, тако да ћемо морати са докторима да се дописујемо да нам обезбеде комплетну документацију како би наши лекари могли да се упознају са правим стањем и да могу да оду тамо - казао је Дарко Младић.

       Адвокат генерала Младића Бранко Лукић рекао је “Гласу” да га нимало не чуди писмо које су бошњачка удружења упутила Хагу.

       - Друштво у БиХ је подељено. За становнике Републике Српске, Србе у БиХ генерал је херој, за муслимане он је злочинац и ту никада никаквих помака неће бити. Очекиван је њихов став и нимало изненађујући. Да су се огласили Срби, сви би били за то да генерала пусте кући да се лечи. Он не може више да буде сам у ћелији, потребна му је туђа нега и помоћ. Шта ће бити, видећемо - рекао је Лукић, додавши да предузимају кораке о којима за сада не може да говори.

       Подсетио је да су годинама упозоравали на то да генерал, који је осуђен на доживотну казну затвора, тамо нема адекватну медицинску помоћ.

       - Као и до сада, можемо само да молимо и тражимо. Увек је проблем са добијањем информација о његовом лечењу, јер они то крију. Крили су и када је имао мождани удар - казао је Лукић, нагласивши да је све ово непрестана борба за генералово здравље.

       Након што се генералово здравствено стање протеклих дана погоршало, његов син Дарко рекао је да се генерал иначе никада није жалио и да је сада први пут признао да му је тешко, жалио се на јаке болове и велику слабост.    

       Лукић је рекао да је планирано да генералова супруга ових дана путује у Хаг.

       - Не знам тачно када, али знам да би требало да иде. Да ли ће моћи да га посети, не знамо. Надамо се да ће се наћи неки начин - казао је Лукић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари