Дарко Младић: Хаг одбио захтев да се генерал пребаци на лечење у Србији

„ГЕНЕРАЛОВО СТАЊЕ ЈЕ ВРЛО КРИТИЧНО - ПОГРЕШНО СУ ГА ЛЕЧИЛИ, ВЕОМА ЈЕ СЛАБ“

* Генералов син: Постало нам је јасно зашто су одуговлачили са налазима. Јасно је да је то било због грешке лекара. Грешка је елементарна. Лекари у Хагу су погрешно тумачили његове проблеме, дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и оштетили су му бубреге

_________________________________________________________

         ЗАХТЕВ да се генерал Ратко Младић пребаци на даље лечење у Србију је одбијен, рекао је за РТРС његов син Дарко Младић који се синоћ вратио из Хага.

         Навео је да лекари сматрају да му се стање поправља, као и да сматрају да могу добро да га опораве да би се вратио у ћелију.

         - Ја немам поверења у њихове докторе, али на њихову одлуку немамо право жалбе. Наставићемо да шаљемо лекаре и да реагујемо што је брже могуће на његове  промене - рекао је Дарко Младић.

         Истакао је да је стање генерала врло критично и да је он веома слаб.

         - Ми смо добили и детаље налаза када је пребачен у болницу и постало нам је јасно зашто су одуговлачили са тим налазима. Јасно је да је то било због грешке лекара. Грешка је елементарна - навео је Младић.

         Он је објаснио да су генералу Младићу отказали бубрези, јер су лекари у Хагу погрешно тумачили његове проблеме, дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и оштетили су му бубреге.

          Начелник Кардио-хирургије на УКЦ-у Никола Шобот, и раније је, приликом посете генерала Младића, указивао на његово тешко здравствено стање.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари