Елитни лекари Српске прегледали у Хагу генерала Младића – спремају препоруке за његово даље лечење

КАРДИОЛОГ НИКОЛА ШОБОТ: ГЕНЕРАЛ СЕ ОБРАДОВАО НАШОЈ ПОСЕТИ – ЗНАЧИЋЕ МУ ПУНО И ЕМОТИВНО

* Владо ЂАЈИЋ: Погледали смо медицинску документацију и детаљно прегледали генерала. Код њега преовладавају неуролошке и кардиолошке тегобе. Данас правимо план за сутрашњу посету, а након тога ћемо донети једну конзилијарну одлуку са препорукама

_____________________________________________________________

         TИМ лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске прегледао је генерала Ратка Младића у притворској јединици у Хагу.

         Он је оперисан 8. јануара у холандској болници и уграђен му је пејсмејкер.

         Генерални директор УКЦ Владо Ђајић истакао је да код генерала Младића преовладавају неуролошке и кардиолошке тегобе.

         - Погледали смо медицинску документацију и детаљно прегледали генерала. Данас правимо план за сутрашњу посету, а након тога ћемо донети једну конзилијарну одлуку и мишљење са даљим препорукама за лечење - рекао је Ђајић.

         Специјалиста кардиологије Никола Шобот је навео да је приликом посјте генералу Младићу емотивни моменат био веома присутан.

          - Наравно да је генералу знаачило да дођу лекари из Републике Српске, где је он изнео неке своје тегобе. Већ смо постигли пуно. Генерал се обрадовао нашој посети, и мислим да ће му сама посета значити како у здравственом тако и у психолошком и емотивном смислу. Сам кардиолошки преглед је био детаљан колико је могао бити у задатим условима - навео је Шобот.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари