Кнежевић: Гласањем за „Сребреницу“ Црна Гора себе претвара у државу „геноцидне прошлости“

ЛИДЕР ДНП УПОЗОРИО: НЕ САМО ЗБОГ СРБИЈЕ, РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРПСКОГ НАРОДА

* Објаснио: Истог тренутка кад притиснемо 'yes', потврдили смо се за геноцидан народ... Предложена Резолуција о Сребреници позива се на Резолуцију 819 СБ УН из априла 1993. у којој се Србији и Црној Гори уводе привремене мере и обавеза спречавања геноцида

* „Ноторна је неистина да се најављена резолуција не односи на државе и народе. Напротив, баш се односи на Србију и Црну Гору. А то даље значи, након изгласавања ове Резолуције, БиХ може поднети тужбу против Србије и Црне Горе, у било ком моменту, од тренутка изгласавања до Судњег дана. А то даље значи да Црна Гора постаје држава геноцидне прошлости, и још је за то гласала као да гласа на Евровизији

* „Зато амандмани Владе Црне Горе личе на последњу жељу осуђеника на мучење и смрт, у којој моли да му прво откину главу, а тек онда руке, уместо како су планирали да прво откину руке, а онда главу... Честитам свим грађанима добијање геноцидног статуса

______________________________________________________________________

          ЛИДЕР Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је да Црна Гора не сме да гласа за Резолуцију о Сребреници, не само због Србије, Републике Српске и српског народа, већ првенствено због саме себе.

          - Истог тренутка кад притиснемо 'yes', потврдили смо се за геноцидан народ - истакао је Кнежевић у саопштењу за јавност.

          Додао је да је у поседу Резолуције 819 Савјета безбедности, која је усвојена на 3.199 седници, 16. априла 1993. године.

          - А у којој се СБ УН позива на Међународни суд правде у Нагоји и привремену меру да влада Савезне Републике Југославије (Србија и Црна Гора) треба да одмах у складу са својом обавезом из Конвенције о спречавању и кажњавању геноцида од 09. децембра 1946. године, предузме све мере које су у њеној моћи да спречи вршење злочина геноцида. Управо се предложена Резолуција о Сребреници позива на Резолуцију 819 СБ из априла 1993. у којој се Србији и Црној Гори уводе привремене мере и обавеза спречавања геноцида - саопштио је Кнежевић.

          Истиче да је "ноторна неистина да се најављена Резолуција не односи на државе и народе".

          - Напротив, баш се односи на Србију и Црну Гору. А то даље значи, након изгласавања ове Резолуције, БиХ може поднети тужбу против Србије и Црне Горе, у било ком моменту, од тренутка изгласавања до Судњег дана. А то даље значи да Црна Гора постаје држава геноцидне прошлости, и још је за то гласала као да гласа на Евровизији. Не постоји термин индивидуалног геноцида, и сви ови који се убише да нам објасне како се не ради ни о једном народу, имају само један проблем, нека ми објасне зашто је онда назив Резолуција о Сребреници?

          Зато што се јасно конкретизује место и догађај из рата у ком су били присутни Срби и Бошњаци. Не спомињу се ниједан генерал ни војник именом и презименом. Јер да су споменути, онда би то био злочин појединца. Али пошто је намера да се злочин у Сребреници представи као геноцид, онда нема индивидуализације кривице на којој све време инсистирамо - казао је Кнежевић.

          Према његовим речима, Резолуција 819 из 1993. године Србију и Црну Гору "доводи у контекст геноцида, а позивајући се на њу, Немачка и Руанда предлажу Резолуцију о Сребреници".

          - Зато амандмани Владе Црне Горе личе на последњу жељу осуђеника на мучење и смрт, у којој моли да му прво откину главу, а тек онда руке, уместо како су планирали да прво откину руке, а онда главу - рекао је Кнежевић, који је уз саопштење доставио и Резолуцију 819 СБ "у којој се помиње Црна Гора и честитао свим грађанима добијање геноцидног статуса".

          (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари