Кнежевић: Не постоје европски и руски Срби - постоје само Срби

ОСВРНУО СЕ НА ТВРДЊЕ ДА СУ ОКО МАНДИЋА „ЕВРОПСКИ СРБИ“, А ОКО ЊЕГА – „РУСКИ СРБИ“

* Председник Демократске народне партије Милан КНЕЖЕВИЋ: Желим Црну Гору у ЕУ, али исто желим да имамо најбољи однос са Русијом. Геополитичка мапа света се убрзано мења и само фанатици то нису у стању да виде. Било би катастрофално и погубно да као мала држава бирамо стране и још да барјачимо у геополитичким сукобима

________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Демократске народне партије (ДНП), чланице коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ), Милан Кнежевић поручио је да не постоје европски и руски Срби, већ да постоје само Срби.

          Кнежевић је то рекао у интервјуу за подгорички портал Борба на констатацију да су поједини аналитичари и политичари почели да деле коалицију ЗБЦГ на две фракције – европски Срби из Нове српске деократије Андрије Мандића и руски Срби из његове ДНП.

          На питање како коментарише те тврдње, Кнежевић каже да када би одговарао на сваку глупост која се појави у, како каже, "шкработинама људи који себе зову аналитичарима био бих глупљи од њих".

          "Не постоје европски и руски Срби, постоје само Срби. Потреба да се буде 'нечији' најбоље говори о нашем менталитету слуганства и жељи да имамо налогодавца", навео је Кнежевић.

          Његов политички став је, каже, одувек био јасан.

           "Желим Црну Гору у ЕУ, али исто желим да имамо најбољи однос са Русијом. Геополитичка мапа света се убрзано мења и само фанатици то нису у стању да виде. Било би катастрофално и погубно да као мала држава бирамо стране и још да барјачимо у геополитичким сукобима. Зато је боље да се мало примиримо и окренемо решавању нагомиланих унутрашњих проблема", навео је Кнежевић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари