Милатовић након инаугурације: Вријеме је да изађемо из бусија и окупимо се око љубави према Црној Гори

ПРИСУСТВОВАЛИ И ВУЧИЋ И ЦВИЈАНОВИЋ, АЛИ И AМЕРИЧКИ НАДЗОРНИК ЕСКОБАР

* Јаков МИЛАТОВИЋ: Представљаћу сваког од нас у напорима да тамо гдје су нас дијелили изнађемо слогу. Помирена Црна Гора је једина права Црна Гора

______________________________________________________

          НОВОИЗАБРАНИ председник Црне Горе Јаков Милатовић положио је заклетву пред посланицима у Скупштини Црне Горе у Подгорици и преузео дужност шефа државе.

          Након полагања заклетве и преузимања дужности, Милатовић је поручио да ће бити председник свих њених грађана, али да посао који очекује државу неће бити краткорочан и лак.

          - Вријеме је да изађемо из бусија и да се окупимо око онога што је заједнички именитељ свих - а то је љубав према Црној Гори. Представљаћу сваког од нас у напорима да тамо гдје су нас дијелили изнађемо слогу. Помирена Црна Гора је једина права Црна Гора -  поручио је Милатовић.

          Инаугурацији Милатовића, присуствовали су и српски члан и Председавајућа БиХ Жељка Цвијановић, као и председник Србије Александар Вучић.

          Он је рекао да је Србија, као и увек до сада, посвећена јачању политичког дијалога и свеобухватне сарадње са Црном Гором на добробит свих наших грађана и целог региона.

          - Председнику Јакову Милатовићу пожелео сам да са много труда и енергије, за коју знам да ће му бити потребна на тој часној и одговорној дужности. Уверен сам да ћемо заједно радити на јачању партнерства и добрих односа Србије и Црне Горе - додао је Вучић.

           На свечаности су присуствовале многе званице, преко 200 њих, а међу њима су званичници из окружења, већи број нерезидентних амбасадора и специјални изасланик САД Габријел Ескобар.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари