Бореновић: Шмит није високи представник, а лаже да су лидери опозиције од њега тражили да уклони Додика

САД – ДА БИ СЕ ОДБРАНИО – ТВРДИ И ДА СЕ РАДИ О БЕЗОБРАЗНОЈ И ПЕРФИДНОЈ ИГРИ

Бранислав Бореновић

* Пре нешто више од годину дана говорио: „Високи представник Шмит је реалност. Он је ту, човек који може бити фактор, који може разрешити постојеће стање

* ФАКТИ: „Немачком туристи“ Кристијану Шмиту понекад се, ево, омакне и да буде добар. Опозицији у Српској, која је по вољи америчке, британске и немачке амбасаде, политички је пуцао „међу очи“. А и себи и политици Берлина – макар у лево колено. Судећи по Бореновићевој престрављености и новом гарду, могуће је да Лондон и Вашингтон више неће бланко пристајати да им Немци кваре антисрпске комбинације. Браво за Шмита: само он је могао натерати Бореновића да каже „ШМИТ ЛАЖЕ“. У данашње време, ништа што Бореновић може да каже не вреди колико његово „ШМИТ ЛАЖЕ“...

__________________________________________________________

          БРАНИСЛАВ Бореновић, председник ПДП, рекао је да Кристијан Шмит лаже када тврди да су лидери опозције тражили од њега да смени председника Републике Српске Милорада Додика, те да је очигледно договорена нека игра да се дискредитује опозиција.

          - Колико је то подмукло, довољно је видети да се у режимским медијима те изјаве узимају као битне, а долазе од лажног високог представника. То је по мени једна невероватна и безобразна неистина - рекао је Бореновић.

          Он је рекао да све личи на једну врсту подмукле и перфидне игре.

          Пре нешто више од месец дана, Бореновић је био отворен за разговоре са Шмитом, рекавши да не види разлог зашто не би разговарао с њим. Још јаснији је био у ранијим периодима када је поручивао да је "Шмит реалност".

           - Високи представник Шмит је реалност. Он је ту, човек који може бити фактор, који може разрешити постојеће стање - рекао је Бореновић пре више од годину.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари