Црнадак: Хајде, патриоте, ако вам је до Српске - усвојите закон о Уставном суду у Дому народа, где са ХДЗ имате вићину

ТВРДИ ДА ОПОЗИЦИЈА НЕ ВОДИ ХАРАНГУ ПРОТИВ ДОДИКА ВЕЋ ДА БРАНИ НАРОДНУ СКУПШТИНУ И СРПСКУ

Игор Црнадак

* Шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини РС Игор ЦРНАДАК: Кад су већ прекршили закључак да би добили паре за кумову зграду, питам их - зашто Закон о Уставном суду БиХ без страних судија не усвоје у Дому народа, где имају потребну већину са својим стратешким партнером ХДЗ?

* Црнадак тврди да је проблем који Додик има са Тужилаштвом БиХ само његов и да није у реду да целу Републику Српску повезује са тим: Шмит је више пута боравио у Републици Српској и представљао се као Високи представник, чиме је евентуално кривично дело починио у Републици Српској и могао је бити процесуиран од стране тужилаца у Републици Српској

* ФАКТИ: Црнадак тврди да они који нису гласали за закључке НСРС имају право да критикују њихово кршење. Чак је, да био ефектан, рекао: „Кад се нешто усвоји, онда је то обавезујуће за све, и за оне који су гласали и за оне који нису. По њиховој логици, ко није гласао за Закон о саобраћају не мора поштовати ограничење брзине и може улазити у једносмерне улице“. Браво Црнадак! Ако су закључци НС РС, који су ти сада важни, макар на нивоу поштовања ограничења брзине и једносмерних улица – зашто ти и остали из опозиције у већини нисте за гласали за ограничавања сарајевске брзине у корист Српске?

________________________________________________________

          ОПОЗИЦИЈА не води никакву харангу против Додика него жестоко брани Народну скупштину и Републику Српску, јер нису људи гинули у рату да би СНСД ово радио од најважније народне институције, рекао је Игор Црнадак шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске, реагујући на изјаве председника СНСД Милорада Додика.

          - Позивам Додика да престане износити неистине, заиста је неприкладно за његове године, јер закључак НСРС да се неће усвајати други закони док се не усвоји Закон о Уставном суду БиХ јесте прекршен и то управо од Додика и СНСД – истакао је Црнадак.

          Али, додаје Црнадак, кад су већ прекршили закључак да би добили паре за кумову зграду, ја их питам - зашто Закон о Уставном суду БиХ без страних судија не усвоје у Дому народа, где имају потребну већину са својим стратешким партнером ХДЗ?

          - Хајде, патриоте, ако вам је стало до Српске - усвојите закон у Дому народа, па ћемо се сви заједно борити да прође и у Представничком дому – поручио је.

          Црнадак каже да, што се тиче правног проблема који Додик има са Тужилаштвом БиХ, то заиста јесте његов проблем и није у реду да целу Републику Српску повезује са тим.

          - Нажалост, он има проблем и са Окружним тужилаштвом у Бањалуци, које је Додикову кривичну пријаву против Шмита за лажно представљање прослиједило у Сарајево и није подигло оптужницу. Шмит је више пута боравио у Републици Српској и представљао се као Високи представник, чиме је евентуално кривично дело починио у Републици Српској и могао је бити процесуиран од стране тужилаца у Републици Српској – рекао је Црнадак.

          Додао је да су коментари да они који нису гласали за закључке НСРС немају право критиковати њихово кршење су толико глупи, да је на њих тешко одговорити.

          - Кад се нешто усвоји, онда је то обавезујуће за све, и за оне који су гласали и за оне који нису. По њиховој логици, ко није гласао за Закон о саобраћају не мора поштовати ограничење брзине и може улазити у једносмерне улице – закључује Црнадак.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=525036

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари