Даниловић Спајићу: ДПС се већ вратио - и по дубини и по ширини - то је дио Вашег плана

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕМИЈЕРУ ПРЕДСЕДНИКА ПАРТИЈЕ УЈЕДИЊЕНА ЦРНА ГОРА

Горан Даниловић

* Да ли сте, господине премијеру, иједном упитали "наше партнере из међународне заједнице" зашто треба изгласати "резолуцију о међународном дану геноцида у Сребреници"? Шта су Вам одговорили када сте их питали: како ће нас то помирити? Шта кажу када их питате зашто датум почетка грађанског рата на простору бивше СФРЈ не прогласимо "међународним даном свих невиних жртава у ратовима на тлу Европе"? Претпостављам да не кажу ништа, јер их Ви ништа и не питате!

* На неким потезима би Вам и Ђукановић позавидио... Колико јуче сте одлучили и да гласате за пријем Косова* у Савјет Европе. Урадићете то упркос чињеници да је бивша власт признала косовску независност мимо воље грађана Црне Горе, односно, уз противљење 80 одсто становништва, како је пребројао бивши премијер Марковић

* И немојте се трудити око Резолуције о геноциду у Јасеновцу, јер није исто усвојити једну у нашој Скупштини, а другу у Генералној скупштини УН. Немојте се трудити, јер међународни партнери и комшијска Хрватска Вам то неће дозволити. Зашто? Па зато што "Ваши партнери" с више жара и без компромиса бране своје злочине него ми своје жртве. И нијесу то догађаји за поређење - ни у једној равни. Са Јасеновцем не подмирујемо никакве дугове и не кусурамо се. Са Јасеновцем нема политичке трговине

* ФАКТИ: Браво, господине Даниловићу! Милојко Спајић и његова странка су део англо-америчког антисрпског и антилитијског плана као и (привремено) извођење из власти ДПС и Мила Ђукановића (трајно)

_____________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК странке Уједињене Црне Горе Горан Даниловић упутио је отворено писмо црногорском премијеру Милојку Спајићу.

        Ево шта му је предочио и поручио:

        Уважени предсједниче Владе,

        Ви добро знате да су Ваши сународници Срби, у својој Црној Гори скупо платили слободу, али и кључно допринијели демократизацији друштва. Урадили су то упркос притисцима и прогону, пријетњама и уцјенама каквих скорије није било у било којој европској држави.

        Срби знају да су појединци из нашег народа чинили злочине у ратовима деведесетих година и свјесни су да због тога испаштају сви до данас. Радили су то и појединци из других народа, али те гријехове и злочине нико не испашта.

        Српски народ, дакле, зна и признаје, али је незапамћена и страшна срамота да се по признањима гази исто као и по гробовима које су антисрпске политике откопале за политичке потребе. Држе их откривене пред нама и нашом дјецом како бисмо, на крају, једном и за свагда, добровољно и са самопрезиром посвједочили: "Јесмо, јесмо - сви смо ми злочинци"!

        Колико смо се год разликовали, на крају и политички разишли, вјеровао сам да нећете пристати на ултиматуме са стране и да за разлику од Ђукановића, Вас као младог човјека не могу да уцијене и уплаше притиском.

        Да ли сте, господине премијеру, иједном упитали "наше партнере из међународне заједнице" зашто треба изгласати "резолуцију о међународном дану геноцида у Сребреници"?

        Шта су Вам одговорили када сте их питали: како ће нас то помирити?

        Шта кажу када их питате зашто датум почетка грађанског рата на простору бивше СФРЈ не прогласимо "међународним даном свих невиних жртава у ратовима на тлу Европе"? Претпостављам да не кажу ништа, јер их Ви ништа и не питате!

        Претпостављам да би било добро да тако остане и у будућности.

        Подсјетићу Вас, такође, да сте колико јуче одлучили и да гласате за пријем Косова* у Савјет Европе. Урадићете то упркос чињеници да је бивша власт признала косовску независност мимо воље грађана Црне Горе, односно, уз противљење 80 одсто становништва, како је пребројао бивши премијер Марковић. Има ли, господине Спајићу, између Вас и њих разлике ако на исти начин доносите одлуке?

        Шта кажу "наши и ваши европски партнери" када их питате можемо ли март 2004. да прогласимо Међународним мјесецом сјећања на жртве косовског погрома и покушај затирања Хришћанства на тлу Европе"?

        Шта кажу када их питате о етничком чишћењу Срба са ондашњег Косова и Метохије, или о "Олуји"- етничком чишћењу Срба из Хрватске?

        Претпостављам да не кажу ништа, јер их Ви не питате о "неважним стварима"?

        Господине Спајићу,

        Подржали смо у парламенту, без сујете, све Ваше приједлоге који су били добри за Црну Гору. Подржали смо без обзира на Ваш арогантан однос према нашој странци која је претходно сама бранила право и правду не допуштајући да побједници из августа 2020. реконструкцијама палих влада сахране демократију и моралне принципе. Ипак, данас сам Вам захвалан на тој пубертетској ароганцији јер сте нам отворили очи.

        Захвалан сам и што ваши министри прогоне наше чланове, и то, дословце, са пар позиција које су десете у управљачком реду.

        Захвалан сам и на томе што фаворизујете ислужене кадрове ДПС-а јер се тако све јасније види.

        Велика је грешка, међутим, ако сте помислили да ће нас то ућуткати или да ће учестале, прљаве и недостојне, професионалне истраге и према мени произвести страх и моје ћутање.

        Господине Спајићу,

        Све ће се ово убрзо звати јуче и нико неће зажалити што је тако. Запамтиће се, међутим, ових неколико потеза на којима би Вам позавидио и Мило Ђукановић.

        Било би демократски да вратите мандат грађанима и да потом провјеримо ко је у праву. Сви који кажу да то није паметно јер постоји опасност да се ДПС врати заправо бране себе? Ви знате да је та опасност прошла - ДПС се, заправо, већ вратио, и по дубини и по ширини, а то је очигледно дио Вашег плана.

        Нажалост, враћа се и њихова бестидна политика мржње.

        Било би једино поштено да омогућите нове изборе, јер нисмо гласали само за веће пензије и плате, него и за достојанство које ни Ђукановић није успио да нам узме.

        И немојте се трудити око Резолуције о геноциду у Јасеновцу, јер није исто усвојити једну у нашој Скупштини, а другу у Генералној скупштини УН.

         Немојте се трудити, јер међународни партнери и комшијска Хрватска Вам то неће дозволити. Зашто? Па зато што "Ваши партнери" с више жара и без компромиса бране своје злочине него ми своје жртве. И нијесу то догађаји за поређење - ни у једној равни. Са Јасеновцем не подмирујемо никакве дугове и не кусурамо се. Са Јасеновцем нема политичке трговине.

                                                                       Предсједник Уједињене Црне Горе

                                                              Горан Даниловић

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари