Кирби: Примирје у Украјини било би признање руских освајања и кршење Повеље УН

РЕКАО И ДА ТРАЈНИ МИР ТРЕБА ДА ОБУХВАТИ И ИНТЕРЕСЕ УКРАЈИНЕ, А ГДЕ СУ ИНТЕРЕСИ СРБИЈЕ?!         

* ФАКТИ: Какав вашингтонски паметњаковић и милитариста! Баш га брига што његова земља, после агресије из 1999-те, већ 23 године покушава да раскомада Србију! За њега и његове налогодавце све што Београду раде Габријел Ескобар и Кристофер Хил, заједно са Мирославом Лајчаком, није кршење и Повеље УН и резолуције СБ УН 1244! Они су светслосне године далеко од питања: а није ли европски план са подршаком САД покушај легализације америчких, шиптарских, немачких и британских освајања на КиМ?

_________________________________________________________

         ПРИМИРЈЕ у Украјини у садашњим условима значило би консолидацију територијалних аквизиција од руске стране и представљало би кршење Повеље УН, рекао је Џон Кирби, портпарол администрације америчког лидера Џоа Бајдена, коментаришући кинески план за мирно решавање украјинског сукоба.

         Додао је да би примирје значило и признање нових територија Русије.

         Такође, према његовим речима, Москва би примирје искористила за прегруписавање, јачање позиција и даље напредовање.

         Нагласио је да Вашингтон не верује да би то довело до праведног и трајног мира, који треба да обухвати и интересе Украјине.

         Председник Украјине Владимир Зеленски назвао је предлоге Кине за решавање украјинске кризе „не планом акције, већ размишљањем о теми“.

          Генерални секретар Северноатлантске алијансе Јенс Столтенберг рекао је да НАТО нема поверења у Кину, јер није осудила специјалну војну операцију за заштиту Донбаса.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари