Столтенберг: Победа Украјине омогућиће Сједињеним Државама да се фокусирају на Кину

ПРИЗНАО ДА ЈЕ ДОШАО НА ГЕНЕРАЛНУ СКУПШТИНУ УН ДА БИ ПРИБАВИО ДОДАТНУ ПОДРШКУ КИЈЕВУ

* ФАКТИ: Никита Хрушчов је аутору „Московских година“ испричао виц о лажљивом хоџи који је једном приликом свима који су му долазили у сусрет говорио: „Шта чекате, у центру града џаба деле пилав“. Па дочекао да поред њега протрчи човек, говорећи: „Хоџа, шта чекаш – у центру џаба деле пилав“. Тада је хоџа појурио за њим, са мишљу: „Можда стварно деле“. За Столтенберга је „победа Украјине“ лагање о антируском „пилаву“. Међутим, и он и сви на Западу имају проблем: за њих више бесплатног „пилава“ неће бити. Ни у Украјини...

__________________________________________________________

          ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да ће, ако Украјина успе у сукобу, то омогућити Сједињеним Државама да се концентришу на Кину.

          У наставку је рекао: „Ако су САД забринуте за Кину, онда је неопходно обезбедити победу Украјине. Ако Украјина победи, имаће другу по величини армију у Европи. То ће САД олакшати да се фокусирају на Кину и да мање брину о ситуацији у Европи“.

          Столтенберг присуствује Генералној скупштини УН и није се устручавао да призна да користи прилику да обезбеди подршку Украјини.

           Према његовим речима, чланице НАТО и партнерске земље „схватају да подршка Украјине обезбеђује њихову сопствену безбедност“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари