Вучић: Закључци Европарламента су омча око врата Србије

ИЗ ДАВОСА: ПРЕД СРБИЈОМ ЈЕ ТЕШКА ГОДИНА – ЈЕДНА ОД ТЕЖИХ У САВРЕМЕНОЈ ИСТОРИЈИ

Погледајте пажљиво ову фотографију

* Председник Србије Александар ВУЧИЋ: То није мени омча око врата, него свима нама. Мени не могу ништа, ја немам ништа у иностранству. То је напад и омча за Србију

* Имајући у виду разговор са Мирославом Лајчаком, председник Србије рекао: Једино што их занима су санкције Русији и независно Косово. У петак ћу се састати са пет међународних представника, укључујући Лајчака. Очекујем тежак разговор, а после консултација са Владом, током викенда обавестићемо јавност о новим мерама и шта се од Србије тражи по питању КиМ и санкција

* ФАКТИ: Хоће ли врх Србије петорици "међународних представника" саопштити да немају право ни да траже да Београд уведе санкције Русији, ни да излазе изван оквира Резолуције 1244 и доводе у питање наше границе? Хоће ли плод „консултација са Владом“ бити бар враћање птитања КиМ у Савет безбедности УН?

__________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да је пред Србијом одлучујућа година, једна од тежих у савременој историји.

       - Пред нама су тешка времена, имајући у виду разговор са Мирославом Лајчаком, једино што их занима су санкције Русији и независно Косово - рекао је Вучић новинарима у Давосу.

       Вучић је рекао да ће се у петак састати са пет међународних представника, међу којима и са Лајчаком.

       - Очекујем тежак разговор, а послије консултација са Владом, током викенда обавестићемо јавност о новим мерама и шта се од Србије тражи по питању КиМ и санкција - навео је он.

       Вучић је рекао и да су закључци Европског парламента невероватни и да је то омча око врата Србије.

       - То није мени омча око врата, него свима нама. Мени не могу ништа, ја немам ништа у иностранству. То је напад и омча за Србију. Има људи којима је земља задња рупа на свирали - казао је Вучић.

       (Спутњик)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари