Амбасадор Русије је највећи Србин!

ШТА КАЖЕТЕ ЗА „СРПСКУ ЛЕКЦИЈУ“ КОЈУ ЈЕ ПРВИ РУСКИ ДИПЛОМАТА У БЕОГРАДУ ОЧИТАО СРПСКИМ УЧЕСНИЦИМА БЕОГРАДСКОГ БЕЗБЕДНОСНОГ ФОРУМА

Александр Васиљевич Конузин

Амбасадор Русије је највећи Србин!

Песник Гојко ЂОГО:

     Није ме изненадио поступак Конузина. Срео сам га и раније, више пута. Ово ме је коначно уверило да је Конузин највећи Србин!

     Они који имају примедбе да је урадио нешто што амбасадор не би требало да уради, дискредитовали су сами себе.

     Ваљда би то мишљење требало да важи за све амбасадоре, а не само кад се                                                 огласи руски.

 

Амбасадор великог формата охрабрио све патриоте у Србији

Владимир КРШЉАНИН, председник Покрета за Србију:

     Сигуран сам да је иступање амбасадора Конузина реалан одраз принципијелности и континуитета руске политике према Србији.

     С обзиром да су пронатовски и по саму Србију, али и по Русију, понижавајући скупови учестали на нашем тлу, за мене је било само питање времена када ће и у којој прилици руски амбасадор бити принуђен на овакву реакцију. Као искусан дипломата, могу да кажем да у његовом гесту нема ни једног неадекватног и                                             непримереног елемента. 

     Тај гест не приказује ни неку новост у руској политици према Србији, већ представља снажну потврду њене постојаности и чврстине. Ипак, придружујем се свима који му на том гесту честитају, јер је показао завидан ниво професионализма и личне куражи, чиме је потврдио да Русија у Београду има амбасадора великог формата.

     Иступање Конузина било је велико охрабрење за све патриоте у Србији, који су неадекватно заступљени на српској политичкој сцени, али и шамар свима онима којима на тој политичкој сцени није место, а на њој се вештачки одржавају вољом истих оних снага које Србију пљачкају и покушавају да јој отму Косово и Метохију.

 

Дивим се амбасадору Конузину јер се не плаши да говори истину

Глумица Ивана ЖИГОН, председник Друштва српско-русклог пријатељства :

     За мене нема ничег изненађујућег у томе да Русија искреније и часније брани српске интересе на Косову од наше власти. Она то чини већ више година. Томе сам била сведок много пута као председник Савеза друштава српско-руског пријатељства.

     Русија не брани Србе на Косову зато што су то српски интереси, већ зато што Русија последњих десет година покушава да у бескрупулозној експанзији новог                                        светског поретка брани истину и правду.

     Дивим се његовој екселенцији амбасадору Конузину који се не плаши да говори истину, а то би требало да буде смисао дипломатије - јер само истина може решавати проблеме.

     И у Србији и у читавом свету!

 

Показао је да воли и Србе и Србију

Универзитетски професор Рајко УНЧАН​ИН:

     Честитам Конузину, показао је да воли Србију и Србе и да нас поштује. Показао је да не прихвата да неке међународне огрганизације, мимо морала, мандата и светске праксе, користе `правила` која важе само на нас.

     Трагедија је што су наши на том форуму изигравали неку светску политику, а горући проблем својих људи - који немају права на своју њиву и кров – нису ни спомињали, па то је невероватно! Али, кад сам видео ко је водио тај форум - све                                          ми је било јасно.

     Да би неко водио предузеће или народ, мора да се не сагиње, да пуде частан. А ово што ми имамо – то је комедија од политике, а не политика и политичари! Ми имамо квазиполитичаре и квазипатриоте у врху власти. А ко не воли своју земљу и народ – не би смео да има места у политици. 

 

Добро је што је бар Конузин питао: „Има ли овде Срба?“

Истакнути привредник и бивши премијер РС Крајине Борислав МИКЕЛИЋ:

     Начин како је Вејвода водио безбедносни форум, који је био београдски само по томе што је одржан у Београду, био је генерално иритирајући.

     Амбасадора Конузина је, претпостављам, дуго нервирало понашање наше дипломатије и наших политичара у земљи и иностранству. Посебно поводом резолуције која је јесенас била усаглашена са Русима, па у последњи час – иза леђа и Конузину и Јеремићу, била прекројена са Ештоновом и Бриселом.

     Конузиново питање - „има ли овде Срба“ - постављено с пуним правом. Нико од присутних није реаговао на оно што се дешава на северу Косова. Руски амбасадор је потпуно исправно поступио. Верујем да је то и став Русије.

     Одобравам и подржавам његов наступ. А Вејводу је можда неко и нешто за Запад, али за Србе и Србију је - ништа.

 

Ставио им је до знања: не може Русија да помаже, а ви се лижете са Западом

Адвокат Ненад ВУКАСОВИЋ:

     То је његов емоционални иступ у коме има много истине. Кажу да није по протоколу, али ако то условно занемаримо,  руски амбасадор је отворио право питање: шта то ми, Срби, сами чинимо за Космет да би Русија могла да нам помогне.

     Поручио је нашој власти: не може да Русија ради за Србију, а ви да се лижете са Западом.

     Конузин је у нечему, евентуално, изашао из неких дипломатских оквира. То је оно криво седи – а право беседи. Амбасадор треба да поведе рачуна о својим емоцијама, али, очигледно је човеку прекипела наша двострукост у ставовима и лажни демократски приступ у свему, као и лавирање између Истока и Запада.

     Он је нашима ставио до знања: не може овако - одлучите се ко ће да вас брани, ми или они. Такође им је поручио: тражите наш вето, добро, али не можете ни ви да седите скрштених руку. То је дволичност, и то крајња. Увлачимо се под реп Западу, кукамо, клечимо, Брамерц долази и не уважава нашег председника. А он се понаша као да му је дошао Обама!

     Радимо све што нам наређују. Немамо дигнитета, послушници смо.

     Разумем потпуно Конузина. И њему је мука од ових наших, као и сваком српском сељаку. Можда је као амбасадор требало да то завије, мада и наши завијају па видимо на шта је то изашло.

     Био је неки наслов у новинама да је Тадић био згрожен. Нема ти, друже, шта да се згражаваш! Згражавај се због Брамерца! Згражавај се кад ти Меркелова лупи шаком о сто!   

     Сматрам да је Конузин на добар начин Тадићу и влади ставио до знања: реците већ једном шта хоћете!

     Диана Милошевић

 

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари