Брнабић: У Београду много вероватнији нови него поновљени избори

„НИКАДА НЕЋЕМО ПРИСТАТИ НА МЕЂУНАРОДНУ ИСТРАГУ ПОВОДОМ ИЗБОРА ОД 17. ДЕЦЕМБРА“

* Ана БРНАБИЋ: Ђиласова опозиција се не радује новим изборима, јер знају две ствари - да ови избори нису били покрадени, и да ће на новим изборима имати мање гласова и да ће их изгубити

__________________________________________________________

           ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је да ће се највероватније ићи на нове, а не поновљене изборе у Београду, додајући да "ниједан једини глас није украден" и да никада неће прихватити међународну истрагу избора 17. децембра.

           Брнабић је за београдске медије рекла да су избори прошли, да су били легитимни, као и да је посебно у Београду била јака контрола да "мува није могла да пролети, а не да се нешто украде".

           - Очигледно да не може да се направи већина, математички може, ми имамо већину, али Александар Вучић је поставио леп стандард - математика није политика - рекла је Брнабић, наводећи да су нови избори, "никако поновљени", најреалнија опција у Београду.

           Како каже, Ђиласова опозиција се не радује новим изборима, јер знају две ствари - да ови избори нису били покрадени, и да ће на новим изборима имати мање гласова и да ће их изгубити.

           Упитана о томе што у Београду почињу консултације о Влади, а у Бриселу опозиција тражи од странаца истраге о изборима 17. децембра, Брнабић је рекла да опозицији више није довољан Европски парламент, већ сада иду у Европску комисију да "измаштавају како би истрага требало да изгледа".

            - Они не само да траже укидање или гажење нашег суверенитета, већ сада траже суспендовање домаћих институција и закона - рекла је Брнабић и нагласила да у том случају Србија више није ни протекторат.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари