Инцко је дужан да све што пише доставља и Српској

Председник РС најавио да ће Бањалука званично затражити извештај који је високи представник послао СБ УН

  • Додик је нагласио да ОХР и њено особље желе да у извештају ситуацију представе гором него што јесте, како би оправдали своје високе плате и апанаже и да се у БиХ задрже што је могуће дуже

         БАЊАЛУКА, (ФоНет) - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да РС није добила извештај високог представника о стању у БиХ, који би требало да представи Савету безбедности УН и најавио да ће бити затражено његово достављање како би тај документ био разматран у Народној скупштини РС.

         Додик је рекао да високи представник не треба да поднесе извештај само Савету безбедности УН, већ и на друге адресе, пре свега, странама потписницама Дејтонског споразума.

         "Српска је једна од тих страна и вршићемо директно тражење таквог извештаја", изјавио је Додик у Бањалуци.

         Напоменувши да је познато како на ситуацију у БиХ гледа високи представник, а како је види РС, Додик је нагласио да ОХР и њено особље желе да у извештају ситуацију представе гором него што јесте, како би, пре свега, оправдали своје високе плате и апанаже и да се у БиХ задрже што је могуће дуже, пренела је РТВРС.

         Коментаришући наводе европске штампе да САД мења курс према Балкану, Додик је рекао да су европске вредности оно чему тежи.

         "Желимо да се проблеми у Европи што пре реше. Што се тиче Америке, јасно је да сада она има неке друге приоритете, као што су економски и финансијски проблеми којима је изложена, затим регион Блиског Истока, Авганистан, Ирак..", навео је председник РС, истакавши да су САД и даље важан спољнополитички фактор, са којим РС жели добру сарадњу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари