Караџић: Својом жртвом изградили смо темељ Републике Српске, са страдањем нам је све постало јасније

ПРВИ ПРЕСЕДНИК СРПСКЕ УПУТИО ПИСМО ЗАХВАЛНОСТИ ЕКИПИ ФИЛМА „РАДОВАН – ПОВИК ИЗА ЗИДОВА ТАМНИЦЕ”

  • Писмо прочитано на премијери филма у Бијељини, на Светог Василија Острошког, а Радован у њему наглашава: „А захвалан сам и народу којем је посвећен и овај филм и наша борба, којем је посвећена и намијењена и наша жртва и наша Република Српска”

         ПРВИ председник Републике Српске Радован Караџић упутио је писмо екипи документарног филма „Радован - повик иза зидова тамнице” са поруком да се истином бори за правду.

         „У патњи и страдању мало нам је јасније зашто смо овдје гдје смо, да издржимо искушење и подносимо на жртву оно најмилије, срећни када можемо принијети на жртвеник себе и само себе умјесто најмилијих”, пише Караџић.

         Он у поруци из Хашког трибунала оцењује да је српски народ страдалнички кроз векове и да нема дана када се од њега не очекује нешто најмилије, без роптања и са погледом упртим у даљине, како је Андрић запазио, тамо негде у време у коме је онај који даје смисао свакој жртви.

         „Својом жртвом изградили смо темељ Републике Српске, свако на свој начин, и оставили тестамент да памтимо, да не заборавимо, да знамо истину и да се истином боримо за правду”, поручује Караџић.

         Он је упутио речи захвалности свима који су му указали и част и милост, од режисера и његове екипе, преко продуцента и организатора, до свих који су на било који начин допринели стварању и приказивању филма.

         „А захвалан сам и народу којем је посвећен и овај филм и наша борба, којем је посвећена и намијењена и наша жртва и наша Република Српска”, написао је Караџић.

         Караџићево писмо из Хага, прочитано на премијери филма у Бијељини на Дан Војске Републике Српске и празник Светог Василија Острошког, завршава се речима:

         „Нека вас све Господ Бог дарује својом бескрајном милошћу, на данашњи празник!”.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари