Караџић затражио да генерал Младић буде његов сведок 29. јула

АДВОКАТИ РАТНОГ КОМАНДАНТА ВОЈСКЕ РС ОБАВЕСТИЛИ ТРИБУНАЛ

ДА ОН ТО НЕ МОЖЕ ЗБОГ ЛОШЕГ ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА

Генерал Раткo Младић

        ПРВИ председник Републике Српске (РС) Радован Караџић поднео је данас захтев за издавање обавезујућег налога за сведочење генерала Ратка Младића, јер он није пристао да добровољно сведочи у доказном поступку његове одбране, објављено је данас у Хашком трибуналу.

       Караџић очекује да Младић, између осталог, сведочи да „удружени злочиначки подухват“ који се наводи у оптужници, никада није постојао, као и да га генерал никада није обавестио, ни усмено, ни писмено, да су заробљеници из Сребреници били или да ће бити убијени.

       Караџић је у поднеску затражио да се сведочење одржи 29. јула, у време када суђење у Младићевом предмету буде на паузи.

       Заступници одбране генерала Младића образложили су одбијање њиховог клијента да сведочи не само текућим суђењем, већ и лошим здравстевним стањем оптуженог.

       Као што знате, физичко и ментално здравље нашег клијента је озбиљно нарушено и није добро. Он је једва у стању да издржи своје суђење, а ни то није увек успешно. Његово нарушено здравље, уз темпо суђења које се против њега води, не оставља могућност за припрему са адвокатима за сведочење које тражите“, наводи се у поруци коју су браниоци генерала Младића послали Караџићевом главном правном саветнику, Питеру Робинсону.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари