„Нико на свету не може Србима рећи да се одрекну Косова”

 СТЕФАНОВИЋ ЗА „РУСКИ CNN” RUSSIA TODAY

     КОСОВСКА МИТРОВИЦА, (ФоНет) - Не мислим да било ко на свету може да каже српском народу да се одрекне Косова и прихвати његову независност, изјавио је шеф преговарачког тима Београда у преговорима са Приштином Борислав Стефановић за руски телевизијски канал Russia Today, напомињући да тако нешто Срби неће учинити.

     "Ово је озбиљан инцидент и корак назад на путу ка нормализацији односа. Срби једноставно не могу да прихвате овакво понашање", рекао је Стефановић.

     С друге стране, регионални портпарол Косовске полицијске службе Бесим Хоти изјавио је да уклањање барикада са путева у овом тренутку није приоритет, с обзиром на текућу ситуацију.

     Он се позвао на саопштење Еулекса да ће царински пунктови увести ред и закон на северу и оценио да је Приштина поступала у складу са одредбама бриселског споразума.

     Руска телевизија преноси и изјаве грађана са севера Косова који поручују да је то "наша земља, наша територија".

     На обе стране контролних пунктова подигнуте су високе барикаде и ниједна страна не жели да се повуче, јавља новинар руске телевизије са лица места, указујући да напетост постоји, упркос томе што је наизглед све мирно.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари