Перишић: Бошњаци су продужена рука САД - ништа не би могли без Америке

„РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ“ ЈЕ ПЛОД НОВЕ АМЕРИЧКЕ МЕТОДОЛОГИЈЕ ЗА РУШЕЊЕ СРПСКЕ

Срђан Перишић

* Срђан ПЕРИШИЋ: Поводом резолуције о Сребреници видљива је улога западног фактора, посебно америчког, који је у протеклих скоро 30 година само мењао методе уништења Републике Српске. Сада користе нову методологију како оптужити Срба да су геноцидни народ а Републику Српску за геноцидну творевину која не треба да постоји

____________________________________________________________

          ПРОФЕСОР геополитике Срђан Перишић изјавио је да нема никакве сумње да је главни циљ усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН укидање Републике Српске, што потврђује и изјава Френсиса Бојла, професора међународног права са Харварда и некадашњег саветника Алије Изетбеговића.

          Поводом изјаве Бојла да резолуцију о Сребреници треба користити за промоцију интереса БиХ и како би се решили Републике Српске, коју је назвао "геноцидном творевином", Перишић је рекао да то није ништа ново за Србе, јер се на то указује од почетка приче о овој резолуцији.

          - Из изјаве Бојла, који је био први агент Федерације БиХ, односно БиХ пред Међународним судом правде у Хагу, јасно се види да је у питању рушење Републике Српске. Циљ је да се целом свету наметне једна нова методологија која би резултирала ударима и на крају нестанком Српске - указао је Перишић.

          Он је упозорио да је у причи око резолуције о Сребреници видљива улога западног фактора, посебно америчког, који су у протеклих скоро 30 година само мењали методе уништења Републике Српске.

          - И ова резолуција је нова методологија како ићи на оптужбу Срба као геноцидног народа и Републике Српске као геноцидне творевине, а тиме и да не требају да постоје. То је једна нова методологија у низу досадашњих које су сервирали из Вашингтона - нагласио је Перишић.

          Он је додао и да Запад своје стварне намере према Србима и Српској никада није ни скривао, осим можда у почетку, одмах након окончања рата.

          - Бошњаци ништа не би могли да постигну да иза себе немају Вашингтон, који је у свим тим методологијама. Они су само продужена рука Вашингтона - закључио је Перишић.

          (Срна)


 

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари