ПЕТКОВИЋ: Жалосно је што руски амбасадор више брани српске интересе него неки наши министри

 ДСС ТРАЖИ ДА ЦАРИНИКЕ ПРИШТИНЕ ЗАМЕНИ КФОР

 Петковић

     БЕОГРАД, (ФоНет) - Демократска странка Србије (ДСС) сматра да је једини начин изласка из кризе на северу Косова да УНМИК преузме и обавља послове на два административна прелаза и да се повуку приштински цариници, изјавио је портпарол ДСС Петар Петковић.

     Он је, на конференцији за новинаре, истакао да је УНМИК, по резолуцији 1244 Савета безбедности УН, надлежан за то.

     Подржавањем слања косовске полиције и цариника, Европска унија, НАТО и САД желе да административни прелази са Србијом постану гранични, рекао је он.

     Петковић је рекао да ДСС подржава Србе са севера Косова који на барикадама "мирно и достојанствено бране своје право да живе у Србији".

     "Њихово јединствено, усаглашено и организовано понашање је јединствена брана и гарант да административни прелази Јариње и Брњак не постану гранични", оценио је он.

     Коментаришући иступ амбасадора Русије на Београдском безбедносном форуму у четвртак, Петковић је констатовао да је то што је изговорио Александар Конузин "нешто што већина грађана Србије подржава".

     "Сасвим је нормално такво реаговање, а оно што није нормално је, нажалост, да српски интерес више брани амбасадор Русије него одређени министри у Влади Србије и садашња власт", нагласио је портпарол ДСС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари