КРЕЋУ: Санџаклије у Рожају формирају Бошњачку културну заједницу за Црну Гору

БОШЊАЦИ ЋЕ „ДАН САНЏАКА“ ПРОСЛАВИТИ

И У ПАЗАРУ И У БЕЧУ

  • За Дан Санџака изабрали 20.новембар јер је на тај дан 1943.године у Пљевљима основано Земаљско антифашистичко вијеће народног ослобођења Санџака
  • Фактu: Почело је са оним - Монтгомери, Полт и Ворлик и остали сваки час у Новом Пазару. Сад праве везу са АВНОЈ. Вероватно се већ спремају за тражење аутономије, а одатле до нове НАТО-репубљик - са оваквом влашћу у Београду -  ближе је него у ономе „до Солуна сто сомуна“...

        НОВИ ПАЗАР, (ФоНет) - Бошњачко национално веће (БНВ), Народно веће Санџака (НВС) и  Бошњачка културна заједница (БКЗ) обележиће низом активности 20.новембар, Дан Санџака.

        Председник БКЗ Јахја Фехратовић рекао је на конференцији за новинаре да ће ове године под покровитељством Народног већа Санџака и осталих бошњачких институција бити организован низ активности, којима се обележава 20.новембар Дан Санџака.

        У Новом Пазару ће бити организована манифестација Млада пера Санџака где ће се представити млади књижевни ствараоци, а у Бечу ће бити организована трибина под називом „Очување националне мисли“.

        „У Рожају ће бити основана Бошњачка културна заједница за Црну Гору, а у Новом Пазару ће гостовати сликар и песник из Албаније Фатмир Баћи, Бошњак чији преци већ више од сто година живе у Албанији“, рекао је Фехратовић.

        Као Дан Санџака обележава се 20.новембра, јер је на овај дан 1943.године у Пљевљима основано Земаљско антифашистичко вијеће народног ослобођења Санџака.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари