Само да Чеда убеди Шиптаре и Брисел да границе нису важне!

ЛДП предлаже да се Србија са Тачијем нагоди на бази Ахтисаријевог плана

  • Србија не сме да буде косовизована, него европеизована. Ако блокирамо живот на северу Косова, сами ћемо у таквој блокади страдати, тако што ћемо уништити косовске Србе, а онда и саму Србију – написао Јовановић у покушају да објасни зашто само за његову земљу треба да важи правило – што мања, то ближе Европи

      БЕОГРАД, (ФоНет) - Излаз из косовске кризе треба да буде директан договор са Приштином, као и регулисање односа Србије и Косова, на основу Ахтисаријевог плана, који треба да буде делимично дорађен у корист косовских Срба и њихових веза са Србијом, оценио је председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић.

      Србија је животно угрожена злоупотребом косовског проблема у којој шансу виде домаћи антиевропски кругови, који изазивањем хаоса и нестабилности земљу још једном саплићу на последњем кораку пред добијање кандидатуре за Европску унију (ЕУ), оценио је Јовановић у писаној изјави.

      Грађанима се нуди сурогат живота, барикаде и натезање око медијске интерпретације очигледног пораза политике према Косову, нагласио је Јовановић, а заборавља се на живе људе и како ће они да опстану са подигнутим зидовима.

      "Србија не сме да буде косовизована, него европеизована. Ако блокирамо живот на северу Косова, сами ћемо у таквој блокади страдати, тако што ћемо уништити косовске Србе, а онда и саму Србију", упозорио је Јовановић.

      Јовановић је поновио да излаз из проблема, које имају Срби на Косову, Србија и цео регион, може да се тражи само у европским правилима, гаранцијама и животу који релативизује значај свих граница.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари