Одговор мора бити: мирно раздруживање

БАЊАЛУЧКИ ПОКРЕТ  „ИЗБОР ЈЕ НАШ“: СПРЕМА СЕ НОВИ НАПАД НА ДОДИКА!

  • Лагумџија очекује да ће се неке међународне организације устремити на Додика, како би га присилиле да попусти поводом формирања вжСавета министара БиХ и да ради на штету Републике Српске, или да га склоне са политичке сцене
  • Уколико буде притиска на Републику Српску и њеног предсједника, Покрет сматра да би најбоље било да народ и политичари стварају услове како би дошло до мирног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ

     НА ПОМОЛУ је нови и отворени напад на предсједника Милорада Додика, којим се жели обезбиједити формирање Савјета министара и промјена Устава БиХ, на штету Републике Српске и српског народа.

     На овај закључак, јер ништа није случајно, наводи нас првенствено појављивање информације на Викиликсу да је 2007. године високи представник Шварцшилинг желио да користи тзв. Бонска овлаштења и смијени Милорада Додика, тадашњег предсједника владе, али и непристајање СДП и СДА да се по Уставу формира Савјет министара БиХ. Златко Лагумџија, прије свих, не жели да се формира Савјет министара. На тај начин би се БиХ довела до тачке кључања.

     Лагумџија тада очекује да ће се неке међународне организације устремити на предсједника Додика, како би га присилиле да попусти и да ради на штету Републике Српске, или да га склоне са политичке сцене. Активну улогу у том могућем процесу могао би имати и специјални представник ЕУ Соренсен.

     Ако се крене у том смјеру, Покрет сматра да све политичке странке треба да се уједине у чврстом ставу да бране Републику Српску и њеног легитимно изабраног представника.

     Оним политичарима који би имали шта да замјере Милораду Додику кажемо да бисмо и ми имали шта да му замјеримо, али, свим тим актуелним политичарима можемо рећи: „Ко је безгрешан, нека први баци камен“.

     Уколико буде притиска на Републику Српску и њеног предсједника, Покрет сматра да би најбоље било да народ и политичари стварају услове како би дошло до мирног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ, а све ово у свјетлу догађаја на Косову и Метохији.

     Пут родољубља, пут одбране Републике Српске, јесте побједа свих, а уколико Додиков избор буде неки други пут, биће то само његов пораз, и неће бити потребни странци да га склоне са власти.

     Предсједник Покрета Дане Чанковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари