Веома опасна акција у корист Приштине

Русија удар КФОР на народ код Јариња назвала употребом силе ван мандата УН

Александар Лукашевић

  • Русија је у више наврата понављала да су једностране акције, чији је циљ да се под контролу Приштине стави административна линија са Србијом, веома опасне са становишта владавине права, рекао је портпарол МИП Русије Александар Лукашевић

       МОСКВА, 05. октобар 2011. (ФоНет) - Акције припадника КФОР, које су 27. септембра употребиле силу против српског становништва на Косову, нису биле у складу са мандатом кој је та мисија добила од Уједињених нација и прекршиле су принцип њене статусне неутралности, изјавио је портпарол руског министарства иностраних послова Александар Лукашевић.

       Русија је у више наврата понављала да су једностране акције, чији је циљ да се под контролу Приштине стави административна линија са Србијом, веома опасне са становишта владавине права, рекао је Лукашевић, преноси Итар-Тасс.

       Наши партнери, додао је он, одбили су да слушају руска упозорења да покушаји охрабривања приштинског руководства могу изазвати озбиљне последице.

       Чињеница да су снаге КФОР употребиле силу против српског становништва увећавају нашу забринутост, истакао је руски дипломата, додајући да је разарајућа ватра коју су употребили војници НАТО довела до бројних жртава.

       Итар тасс подсећа да су у сукобима код административног прелаза Јариње 27. септембра поврећена четири припадника КФОР и шест српских демонстраната.

 


Слични садржаји

Коментари