Вучевић: Oснивање покрета за Србију није увод у ванредне парламентарне изборе, али то не значи да избора неће бити

„У ТОМ НАДСТРАНАЧКОМ ПОКРЕТУ ИМА МЕСТА ЗА СВЕ КОЈИ ВИДЕ СРБИЈУ КАО АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ“

* Открио да ће Скупштина СНС 27. маја одлучивати и о предлогу Александра Вучића за формирање Народног покрета за Србију крајем маја или почетком јуна

* Указао је да је потребан државни и национални консензус да би Србија издржала притиске у вези са Косовом и Метохијом, сукобом у Украјини и другим питањима, напомињући да надстраначки покрет неће гасити политичке странке

______________________________________________________________

       ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је данас да је Народни покрет за Србију, чије је формирање Александар Вучић најавио за крај маја или почетак јуна, надстраначки и да су у њему добродошли сви који Србију виде као стабилну и суверену државу.

       Вучевић је истакао да покрет треба да уједини и различите политичке странке, али и људе који нису чланови партија, као и да је то покрет, пре свега, за будућност државе и наше деце.

       Вучевић је за РТС најавио да ће Скупштина СНС-а 27. маја одлучивати, између осталог, и о предлогу председника Александра Вучића за формирање Народног покрета за Србију крајем маја или почетком јуна.

       - Да СНС позове све оне који виде Србију као слободну и независну државу, у којој желе да Србија доноси одлуке водећи рачуна о својим државним и националним инетерсима, а не слушајући диктате са једне, друге или неке треће стране, седећи на својој столици и мислећи својом главом - да се уједине у један надстраначки покрет, фронт за одбрану Србије пре свега у периоду који је пред нама имајући у виду све оно што се дешава у свету, а и притиске којима је изложена Србија - указао је Вучевић.

       Према његовим речима, Народни покрет за Србију треба да уједини организације, удружења, појединце, интелектуалце, занатлије, привреднике, раднике, земљораднике - све оне који желе заиста да буду дио продржавног српског покрета, али не искључујући ниједну нацију која је дeо становништва Републике Србије.

       Вучевић је указао да је потребан државни и национални консензус да би Србија издржала притиске у вези са Косовом и Метохијом, сукобом у Украјини и другим питањима, напомињући да надстраначки покрет неће гасити политичке странке.

       Он је рекао да су у покрет добродошли сви они који виде Србију како је представио Вучић.

       Вучевић је рекао да оснивање покрета није увод у ванредне парламентарне изборе, али да то не значи да неће бити парламентарних избора са локалним и покрајинским или кад год.

       Поводом посете Београду специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака у понедељак и уторак, Вучевић је истакао да Србија никада није бежала од разговора и да су сви добродошли.

       Вучевић је указао да је питање свих питања где се стигло са Заједницом српских општина, а да се онда даље може разговарати о свим другим темама, осим о признању независности и уласку тзв. Косова у УН.

       Медији преносе да би 18. март, за када је у Охриду, у Северној Македонији најављен састанак на високом нивоу, могао бити "Дан Д" у разговорима Београда и Приштине.

       Вучевић поводом тога каже да се по ко зна који пут то помиње, али да тог дана нема, већ да има много тешких дана и много сложених разговора, дипломатије, одбране државних и националних интереса.

        (Танјуг)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари