Вучић: Ови који би да хапсе Путина воде свет у ескалацију којој нема краја

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОДРЕАГОВАО НА ВЕСТ О ХАШКОМ „НАЛОГУ ЗА ХАПШЕЊЕ“ ПУТИНА

* Нагласио да ће Запад после издавања "налога за хапшење" руског председника Владимира Путина додатно појачати притисак на "на оне који нису били додатно против Русије" и да ће после ове одлуке његова позиција у Охриду бити тежа

_________________________________________________________

         ОНО што је једино сигурно јесте да идемо у правцу даље ескалације којој нема краја. Плашим се да чак идемо и у правцу највећег сукоба икада у историји света - овим речима је председник Србије Александар Вучић прокоментарисао вест о "налогу за хапшење“ руског председника Владимира Путина.

         - И питам се: има ли ико на свијету на памети да овом лудилу стане на крај и да ли неко разуме каквим последица идемо. И да ли је то сада обилодањено пред посету Си Ђинпинга, да не учествујем сада у разним завјреничким теоријама, глупо би било - рекао је Вучић.

         Њему је вест о "налогу за хапшење" руског председника стигла током посете Руми, коју је он са телефона прочитао, преводећи са енглеског језика.

         - Где оде свиет... само да ми не одемо за њим. Таман сам помислио како имамо много лепих вести, а онда видите да се све много компликује, на крају - само да избегнемо да много тога буде по нашој глави" - додао је Вучић.

         Вучић је у Сремској Митровици додао да ће Запад после издавања "налога за хапшење" руског председника Владимира Путина додатно појачати притисак на "на оне који нису били додатно против Русије" и да ће после ове одлуке његова позиција у Охриду бити тежа.

          Претпретресно веће Међународног кривичног суда у Хагу, чију надлежност Русија не признаје, издало је "налоге за хапшење" предсједника Русије Владимира Путина и дечјег омбудсмана Марије Лавов-Белове, наводи се у саопштењу објављеном на сајту организације.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари