Вучић: Путујем у Њујорк да покушам да спречим доношење у УН резолуције о геноциду у Сребреници

СВЕ СЕ У БРИСЕЛУ ПРЕТВОРИЛО У УПАКИВАЊЕ И СТАВЉАЊЕ МАШНИЦЕ НА КРИМИНАЛНЕ АКТЕ КУРТИЈА

* Нагласио да Србија никада неће угожавати Дејтонски споразум, ни интегритет Српске у оквиру БиХ

* Позвао Владу Србије да крене у припреме за Васкршњи сабор: „Крените у припреме за свеукупни политички сабор 5. и 6. маја. Србија ће увек да поштује Дејтонски споразум, што подразумева територијални интегритет БиХ, али и Републике Српске“

__________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да Србија никада неће да угожава Дејтонски споразум, али ни интегритет Републике Српске у оквиру БиХ, те позвао Владу Србије да крене у припреме за Васкршњи сабор 5. и 6. маја.

          - Крените у припреме за свеукупни политички сабор 5. и 6. маја. Србија ће увек да поштује Дејтонски споразум, што подразумева територијални интегритет БиХ, али и Републике Српске - рекао је Вучић на седници Владе Србије.

          Седници је присуствовала и председник Скупштине Србије Ана Брнабић, људи из безбедносног сектора, војске и полиције и директори јавних предузећа.

          Вучић је рекао и да путује у Њујорк где ће покушати да спречи доношење у Уједињеним нацијама резолуције о геноциду у Сребреници.

          - Планирам већ 21. априла да одем тамо и да будем шест, седам, осам дана, да разговарамо са што више представника - рекао је Вучић и поручио да остаје да се боримо.

          - Ово усвајање резолуције је толико нефер, јер је већ донета општа резолуција о геноциду, а појединачно је нефер да се иде даље - рекао је Вучић.

          Додао је да од Владе Србије рекао да очекује да се бори и додао да ће сам причати са представницима појединих земаља.

          Председник Србије је рекао и да ће премијер привремених косовских институција Аљбин Курти своју агресију против српског народа наставити, док ће Европа и Америка наставити своје гласно ћутање.

          - Све то у Бриселу се претворило у упакивање и стављање машнице на криминалне акте Куртија. Позиција нашег народа биће све тежа, али ћемо се трудити да те проблеме решавамо - рекао је Вучић.

           Он је замолио чланове Владе да оформе тимове за садејство "свих снага укључујући и Народну скупштину и мене као председника, оба дела власти и свих чинилаца из парламентарног и свеукупног живота Србије".

        

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари