Вулин: У интересу је Грчке да са Српским светом спречи настанак „велике Албаније“

У ГРЧКОЈ ИМА МИЛИОН ШИПТАРА, А РАМА ИМ РЕКАО ДА У ТОЈ ЗЕМЉИ НИСУ ГРЧКЕ СЛУГЕ ВЕЋ „ЈЕДНАКЕ ГАЗДЕ“

Ово су Рамини Шиптари који Грчаку освајају изнутра,

Грчка је у ЕУ, а ми смо на "европском путу"

* Александар ВУЛИН: Када следећи пут Влада Грчке буде размишљала о признању такозваног Косова, нека се сети како је изгледао дочек Едија Раме усред Атине. Оно што Рама није могао да доживи у Тирани, доживео је у Атини

* ФАКТИ: Ово Рамино са Шиптарима као „једнаким газдама“ у Грчкој „мирише“ на нешто познато. На нешто на нашем прагу и под ногама наше историје. На претварање Македоније у македонско-шиптарску државу. То наравно не интересује америчке вазале у Атини - премијера Киријакоса Мицотакиса и његову сестру Дору Бакојани...

___________________________________________________________

          ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије Александар Вулин истакао је да би признање такозваног Косова од грчких власти и пријем Приштине у Савет Европе на препоруку известиоца Доре Бакојани представљало немерљив допринос Грчке стварању "велике Албаније".

          Поводом скупа албанске имиграције у Атини на коме се обратио премијер Албаније Еди Рама упркос противљењу грчких власти, Вулин је поручио Грчкој да "велику Албанију" могу да зауставе само Срби и Српски свет, али и Грци.

          - Када следећи пут Влада Грчке буде размишљала о признању такозваног Косова, нека се сети како је изгледао дочек Едија Раме усред Атине. Оно што Рама није могао да доживи у Тирани, доживео је у Атини - навео је Вулин.

          Он је поновио да "велику Албанију" могу да зауставе само Срби и српски Свет, али и Грци, који би требали да мисле о томе.

          Рама је рекао у обраћању албанским имигрантима на скупу у Атини да је у грчку престоницу дошао како би се срео са онима који су "једнаке газде" у тој земљи, а не са бившим слугама Грчке.

          Грчки медији оцењују да овај догађај распирује нове тензије у односима Албаније и Грчке, у којој живи око милион Албанаца.

          (Срна)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари