Хаљими: Размена територија са Србијом одавно договорена – само се мало намерно развлачи

„СА РАЗМЕНОМ ТЕРИТОРИЈА САГЛАСНЕ И СРБИЈА,И САД, И РУСИЈА“

* Приштински аналитичар Фисник ХАЉИМИ: „Београд и Приштина ће добити око две милијарде долара директних инвестиција за веома важне инфраструктурне пројекте. Србија и Косово добиће новац за пројекте, пут и модернизацију железничког саобраћаја

_________________________________________________________________________

       ПОЛИТИЧКИ аналитичар из Приштине Фисник Хаљими оценио је да ће делегације Србије и Косова у Вашингтону разговарати о новцу за пројекте и економију, јер је политичко решење о размени територија већ постигнуто.

       "Што се политичког решења тиче, та прича је одавно готова. Имамо договор о размени територија и то ће се још мало одуговлачити али ће се десити, пошто су са тим сагаласни САД, Србија, део албанских политичара и оно што је важно, Русија", казао је Хаљими за портал Косовоонлајн.

       Он је оценио да на састанку високих званичника Косова и Србије у Вашингтону не треба очекивати договор о политичком решењу јер се сусрет организује за потребе председничке кампање Доналда Трампа, али је додао да је споразум о размени територија известан.

       Хаљими је оценио да ће Трамп састанак искористити да га пренесе јавности као међународни успех, тиме што ће Београд и Приштина добити око две милијарде долара директних инвестиција за веома важне инфраструктурне пројекте.

       "Србија и Косово добиће новац за пројекте, пут и модернизацију железничког саобраћаја. Све ће се дешавати у економској сфери. Наравно да ће се отворити и остала питања о којима ће се преговарати крајем године или почетком следеће године, уколико Трамп победи на изборима", рекао је Хаљими.

       Хаљими је одбацио могућност било каквог изненађења и политичког договора у Вашингтону.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари