Муслиман Бајрам Бегај затражио да католичка држава Ватикан призна Косово*

„МЕЂУДРЖАВНЕ ОДНОСЕ“ НАЗВАО ОДЛИЧНИМ И ПОМЕНУО АЛБАНСКУ КАТОЛИЧКУ ЗАЈЕДНИЦУ

Пол Галагер и Бајрам Бегај

* Тирана саопштила да су се председник Албаније и секретар Свете столице за односе са државама фокусирали и на утицај руског напада на Украјину на регион Западног Балкана и свијест о значају који овај регион има за стабилност европског континента

___________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Албаније Бајрам Бегај примио је секретара Свете столице за односе са државама и међународним организацијама, надбискупа Пола Ричарда Галагера од кога је поново затражио да Ватикан призна тзв. Косово.

        Бегај је оценио да би то послужило као велика подршка, како је рекао, најновијој држави у Европи.

        Он је истакао потребу за повећаном подршком свих важних актера тзв. Косову и његовим грађанима, као и дијалогу између Београда и Приштине који се води под покровитељством Европске уније, који подржавају САД.

        Истичући одличне међудржавне односе Албаније и Ватикана, али и духовне односе албанске католичке заједнице и Свете столице, председник Албаније је поздравио Галагерову посету Албанији и оценио да је то потврда ових односа.

        Бегај се посебно осврнуо на изузетну улогу и допринос који је Света столица имала и има за мир и стабилност региона Западног Балкана.

        Како се наводи у саопштењу председништва Албаније, двојица саговорника су се фокусирали и на утицај руског напада на Украјину на регион Западног Балкана и свест о значају који овај регион има за стабилност европског континента.

         (Танјуг)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари