Опен-Балканац Рама: Нећемо дуго чекати на коначно признање Косова*

НАСТУПИО НА ЗАЈЕДНИЧКОЈ СЕДНИЦИ ПАРЛАМЕНАТА КОСОВА* И АЛБАНИЈЕ

* Председник приштинског парламента Гљаук КОЊФУЦА: Витални интереси албанског народа лакше ће се заштити што су Косово и Албанија ближи. Данашњи дан у својим недрима држи наше колективне снове и заједничке тежње

_________________________________________________________

       ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама је на заједничкој седници парламената Албаније и самопроглашеног Косова поручио да ће доћи до коначног признања Косова и да оно на то неће дуго чекати.

       Рама је рекао да верује да ће Косово "бити признато у свакој инстанци на свету", преносе приштински портали на албанском језику.

       Он је у свом говору поменуо и терористичку ОВК, Демократски савез Косова и некадашњег лидера ове странке Ибрахима Ругову, наводећи да се без њих не "може разумети данашњи дан" и да је Хашим Тачи, који је оптужен за ратне злочине, привремено одвојен од њих.

       У тренутку када је Рама почео да говори, посланици Демократске партије напустили су скупштинску салу у којој се одржавала заједничка седница поводом 110 година од независности Албаније.

       Председник приштинског парламента Гљаук Коњуфца рекао је да ће се "витални интереси албанског народа лакше заштити што су Косово и Албанија ближи".

       Он каже да данашњи дан "у својим недрима држи колективне снове и заједничке тежње" Албаније и Косова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари