Курти Кфору и Еулексу: Уклоните барикаде или ћемо то учинити ми – имамо детаљан план

ЊЕГОВА ПОЛИЦИЈА ЗА 124.000 ЕВРА ИЗНАЈМИЛА МАШИНЕ ОД ФИРМЕ КОЈА СЕ БАВИ ЛОМЉЕЊЕМ КАМЕНА

(Извор:N1)

* Командант Кфора Ристућа више пута истакао да барикаде не треба да буду уклоњене силом већ дијалогом и политичким договором

__________________________________________________________

       КОСОВСКИ премијер Аљбин Курти упутио је писмо Кфору и Еулексу, у коме је затражио да га обавесте хоће ли и када предузети нешто поводом барикада, а уколико тако нешто не планирају, да Приштина има детаљан план како да уклони 11 барикада на северу Косова.

       Курти је претходних дана говорио да је "Кфор тражио неко време, а да сада има 11 барикада".

       „Дали смо времена Кфору управо зато што се слобода кретања са позиције Кфора сматра основном вредношћу", рекао је Курти.

       Непосредно пре данашњег састанка Куртија са представницима Кфора и Еулекса објављено је да је косовска полиција потписала уговор вредан 124.000 евра, за изнајмљивање "тешке механизације" од приватне компаније која се бави ломљењем камена, али није прецизирано у коју сврху би полиција користила поменуту механизацију.

       И министар унутрашњих послова Косова Џељаљ Свечља поручио је јуче да барикаде на северу Косова морају бити уклоњене.

       Командант Кфора Ристућа више пута је истакао да барикаде не треба да буду уклоњене силом већ дијалогом и политичким договором.

       https://www.politika.rs/scc/clanak/530346/kurti-barikade-kfor-euleks-kosovo

ПОРТАЛ NOVA.RS:  ВОЈСКА СРБИЈЕ УЗ АДМИНИСТРАТИВНУ ЛИНИЈУ ПОСЛАВИЛА НЕКОЛИКО ХАУБИЦА

(Фото: Танјуг)

Мојсиловић: Предузете мере и добијени задаци биће у потпуности испуњени      

       ВОЈСКА Србије је данас у копненој зони безбедности, у близини административног прелаза Јариње стационирала неколико топова, односно хаубице далеког домета, пише портал Nova.rs.

       Портал наводи да је постављање артиљерије уследило након што се начелник генералштаба Војске Србије, Милан Мојсиловић, синоћ хитно упутио ка Рашки.

       „Задаци које је добила Војска Србије и ја као начелник, биће у потпуности спроведени и реализовани као такви. Ситуација је сложена, комплексна, захтева присуство Војске Србије дуж административне линије и у наредним периодима Војска Србије, као праг мира и стабилности, биће усмерена ка извршењу.

       Располажемо свим информацијама детаљно. Морате да знате да ће предузете мере и добијени задаци бити у потпуности испуњени", казао је Мојсиловић за ТВ Пинк.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари