Куп конфедерација: У знаку две десетке

ШПАНЦИ НЕУМОЉИВИ ПРОТИВ ТАХИТИЈА - 10:0, „ДЕСЕТКА“ УРУГВАЈА, ДИЈЕГО ФОРЛАН, ГОЛОМ ОБЕЛЕЖИО 100. НАСТУП ЗА НАЦИОНАЛНИ ТИМ

        Шпанци су без много муке изашли на крај са селекцијом Тахитија, која после прва два меча Групе Б Купа конфедерација има гол-разлику „минус 15“ (1:16).

       Европски и светски прваци нису жалили слабашног ривала, већ су голове постизали као на траци. У првом полувремену четири, у другом још шест.

       Четвороструки стрелац био је Фернандо Торес (5, 33, 57. и 78. минут). Гол мање постигао је Давид Виља (39, 49, 64), док је Давид Силва два пута затресао мрежу (31, 89), а Хуан Мата једном (66).

       „Црвена фурија“ је на старту турнира у Бразилу показала да се налази у одличној форми. Без обзира на разлику у квалитету када је Тахити у питању, Шпанци су то показали и у првом мечу против Уругваја. Остао им је још дуел са Нигеријом у последњем колу, а онда и озбиљнији изазови, против Бразила или Италије.

       Много више узбуђења у другом колу Групе Б виђено је у дуелу Нигерије и Уругваја.

       Шампион Јужне Америке успео је да слави голом ветерана Дијега Форлана, за 2:1, чиме је 99 одсто обезбедио учешће у полуфиналу. Уругвај ће се у последњем колу састати са Тахитијем, а Нигерија са Шпанијом. Тренутно Шпанија има шест бодова, Уругвај и Нигерија по три, а Тахити је без бода.

       Најбољи фудбалер Светског првенства 2010. у Јужној Африци погодио је мрежу у 51. минуту, на асистенцију Единсона Каванија. Био је то 34. погодак некадашњег нападача Атлетико Мадрида у 100. наступу за национални тим.

       Уругвај је претходно повео у 19. минуту преко Дијега Лугана, који се на тај начин искупио за аутогол у дуелу са Шпанијом (1:2).

       На 1:1 изједначио је Џон Оби Микел у 37. минуту, али је гол Форлана драстично умањио шансу „супер орлова“ да наставе такмичење у Бразилу.

       У Групи А је познато да ће у полуфинале Бразил и Италија, само је питање којим редоследом. Обе селекције имају по шест бодова, док су Мексико и Јапан и даље „на нули“. У последњем колу састаће се Јапан - Мексико, а Бразил и Италија ће у директном дуелу одлучивати о томе ко ће као победник групе избећи Шпанију.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари