Није помогло ни Мачванових 14 поена

Партизан изгубио од Макабија у Евролиги, следи њихов дуел у Јадранској лиги

  • Партизан је имао проблема са организацијом напада, па је утакмицу завршио са 18 изгубљених лопти. Кошаркаши Макабија су знали да казне готово сваку грешку

         ТЕЛ АВИВ, (ФоНет) - У утакмици другог кола Евролиге, кошаркаши Партизана изгубили су у Тел Авиву од Макабија резултатом 70:66 (19:12, 22:17, 15:11, 14:26) па су остали на последњем месту у групи Ц.

         У утакмицу у којој нису били фаворити и могли су да је одиграју без великог притиска, црно-бели су ушли веома стегнуто и уплашено и брзо су дозвилили домаћину да стекне предност.

         Као и у већини утакмица у овој сезони, Партизан је имао проблема са организацијом напада, па је утакмицу завршио са 18 изгубљених лопти. Кошаркаши Макабија су знали да казне готово сваку грешку и рано су дошли до двоцифреног вођства.

         Шампион Србије је колико-толико одржавао резултатски прикључак захваљујући бољем скоку, поготово у нападу, али су играчи Партизана поново имали великих проблема са шутем споља.

         У првом полувремену су од осам покушаја за три поена погодили само једном, а у другом су дали две тројке из седам покушаја, тако да је Макаби без великог ризика могао да сузи одбрану и стрикто чува центре Николу Пековића и Мирослава Радуљицу.

         Утисак је да Партизан у одбрани из утакмкице у утакмицу игра све боље, а посебно импонује доминација у скоку. Вечерас су црно-бели имали 12 ухваћених лопти више од противника (41-29), али несигурност и грешке у нападу практично су обезвредиле сав тај велики труд.

         Партизан и Макаби ће за два дана у Тел Авиву одиграти још једну утакмицу, овог пута у оквиру петог кола Јадранске лиге.

         Макаби: Папалукас 13, Хендрикс 9, Смит 5, Блу, Елијаху 10, Фармар 11, Пнини 10, Бурштајн 2, Охајон, Џејмс 3, Скорцанитис 5, Лангфорд 2.

         Партизан: Лоу 12, Кецман, Радуљица 3, Јарамаз, Лучић 6, Милосављевић 14, Катић 2, Божић, Чакаревић 4, Мачван 14, Анђушић, Пековић 11.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари