Пековић и Мачван приземљили `краљеве`

Кошаркаши Партизана у Пиониру победили Реал (80:79) и задржали шансе да иду даље

  • Љуљ је седам секунди пе краја имао прилику да са пенала изједначи, али је искористио само прво слободно бацање. После промашеног другог, арбитри су досудили мртву лопту, која је припала Реалу и победу "краљевском клубу" могао је да донесе Љуљ, али је уз звук сирене промашио и шут за три поена
  • У наредном колу Партизан ће 17. новембра гостовати Арманију

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У утакмици четвртог кола Ц групе Евролиге, кошаркаши Партизана победили су у Београду екипу мадридског Реала резултатом 80:79 (22:16, 23:24, 12;21, 23:18) и тако задржали добре шансе да се пласирају у другу фазу такмичења.

        Био је ово 17. међусобни сусрет црно-белих и осмоструког првака Европе и тек друга победа Партизана, до које је шампион Србије стигао у драматичној завршници.

        Реал је минут пе краја повео 78:76, а онда је Партизан кошевима Душана Кецмана и Ејси Лоа из слободних бацања успео да преокрене и да 17 секунди пре краја дође до два поена предности - 80:78.

        Серхи Љуљ је седам секунди пе краја имао прилику да са пенала изједначи, али је искористио само прво слободно бацање. После промашеног другог, арбитри су досудили мртву лопту, која је припала Реалу и победу "краљевском клубу" могао је да донесе Љуљ, али је уз звук сирене промашио и шут за три поена.

        Био је то знак за почетак великог славља играча и око осам хиљада навијача Партизана, који је овом победом готово потпуно надокнадио пораз у првом колу против Ефес, јер је мало вероватно да ће турски тим успели да савлада Мадриђане у Истанбулу.

        Почетак утакмице наговестио је изненађење, јер је Партизан у прва четири минута повео 10:0, а нешто касније и 14:3. Иако Реалов тим вреди десет пута више од Партизановог, његове звезде нису успеле да издрже притисак који у "Пиониру" праве навијачи црно-белих.

        Дуго је Реал тражио начин да пробије одбрану Партизана и да под својим кошем заустави Николу Пековића и тек средином друге четвртине успео је да ухвати резултатски прикључак.

        Трећу четвртину Партизан је, по традицији, одиграо најслабије и у тих десет минута Реал је успео да преокрене резулат и да у последњих десет минута уђе са предношћу од пет поена - 61:55.

        Међутим, већ после минут и по игре у последњој четвртини Партизан је серијом од 7:0 вратио вођство, а потом се до краја играло готово кош за кош, да би у финишу црно-бели стигли до још једне велике победе.

        У утакмици коју ће навијачи црно-белих дуго памтити, Партизан је остварио доминацију у рекету и имао је 36 скокова, пет више од Реала, а фантастичан под кошевима био је Милан Мачван са 12 ухваћених лопти. За вразлику од већине утакмица, Партизан вечерас није много губио лопте и у том сегменту је био изједначен са Реалом (16-15).

        Број асистенција такође је био изједначен (12-12) и Реал је у игри до краја остао само захваљујући томе што је постигао девет тројку. Играчи Партизана погодили су само два пута ван линије 6,75 метара.

        Поред изваредног Мачвана, који је поред 12 скокова постигао и 16 поена, одличан је био и Пековић са учинком од 20 кошева и седам изнуђених фаулова. Треба споменути и младог Данила Анђушића, који је крајем друге четвртине успео да "укроти" Џејса Керола, који је претходно у том делу игре за пет минута постигао 14 кошева.

        У наредном колу Партизан ће 17. новембра гостовати Арманију.

Партизан: Ло 14, Кецман 10, Радуљица 4, Јарамаз, Лучић, Милосављевић 5, Катић 2, Божић, Чакаревић 7, Мачван 16, Анђушић 2, Пековић 20.

Реал: Томић, Фернандес 13, Санс, Поцијус 7, Суарес 4, Рејес 2, Миротић 9, Родригес 5, Бегић 3, Керол 21, Љуљ 13, Ибака

 

        У групи Ц Армани је као гост победио Шарлроа са 81:76, док је Макаби у Истанбулу савладао Ефес резултатом 79:72.

        После четвртог кола, Макаби је први са учинком 3:1, Партизан, Армани, Реал и Ефес имају по две победе и два пораза, а Шарлроа једну победу и три пораза.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари