Бојана сјајним преокретом надиграла Вознијацки!

ВЕЛИКА ПОБЕДA ПРОТИВ ДАНКИЊЕ КАО МОТИВАЦИЈА У ДАЉЕМ ТОКУ КАРИЈЕРЕ

        Српска тенисерка Бојана Јовановски рекла је за Б92 после победе над Каролином Вознијацки у првом колу Рима да ће јој она доста помоћи као мотивација за даље.

       Јовановски је сјајним преокретом славила против Данкиње са 2:6, 6:4, 7:6 (7:5) и тако осигурала српски дуел са Јеленом Јанковић у другом колу.

       Бојана је губила са 4:0 у другом сету и 5:2 у трећем, али је на крају дошла до једне од највећих победа у својој каријери. На питање о чему је размишљала у тим тренуцима, када је све указивало да ће Данкиња славити, Јовановски је рекла: 

       „Трудила сам да останем позитивна. Са њом сам већ два пута играла тешке мечеве и губила сам у три сета. Концентрисала сам се да узмем тај гем, на 4:0, 30:0, то ми је била прекретница. Почели су да ме хватају грчеви и то се одражавало посебно на мом сервису, нисам могла да скочим. У тим гемовима сам имала велике проблеме јер нисам могла да потрчим, морала сам да скраћујем поене. Мислим да се и она мало стегла, а имала сам и среће“. 

       Јовановски је истакла да ће јој та велика победа над бившом првом тенисерком света помоћи у даљем току каријере. 

       „У принципу сам одиграла добро у Аустралији, али сам одатле кренула низбрдо, ишла је повреда за повредом. Пет-шест недеља нисам могла ни да тренирам, одиграла сам само један турнир од тада, нисам била спремна ни физички, тенис нисам играла, Мадрид сам лоше одиграла, и овде ми је циљ био да тренирам, да се физички спремим, ако не за ове турнире, онда за Ролан Гарос. И срећна сам због победе, много ми значи, посебно јер је то био практично изгубљен меч који сам успела да преокренем и то увек доста значи и мотивише за даље“, нагласила је Јовановски. 

       Већ у среду Бојану очекује меч другог кола са Јанковићевом. 

       „Сада ми је најбитније да се опоравим, провела сам доста времена код доктора и физиотерапеута после победе, имала сам разне третмане. Већ сам се мало опоравила, али ме и даље боле ноге. Надам се да нас неће ставити да играмо први меч, а пробаћу сличну тактику као против Вознијацки. Знам Јелену доста добро и жао ми је што баш са њом играм друго коло, али не може да се утиче на жреб. Мислим да су она и Каролина сличне играчице, Јелена боље сервира и има мало дефанзивније ударце, посебно у бекхенд, али ћу се концентрисати да играм што агресивније, да скраћујем поене и одиграм добро“, истакла је млада српска тенисерка.

       Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари